Hot News
Corneliu Vlad: Rusofobia periclitează relațiile dintre state
01/06
Vladimir Putin a vorbit despre programul său și despre principiile de guvernare a Rusiei
01/06

Ministerul rus de Interne a dat în urmărire trei generali ucraineni

Foto: 24newnews.ru

Trei generali ai Ucrainei, printre care prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Igor Kolesnik, acuzat de uciderea a peste 500 de civili din Donbas, au fost dați în urmărire, informează agenția TASS, citând baza de date a persoanelor căutate a Ministerului de Interne al Rusiei.

„Kolesnik Igor Ivanovici. Ucrainean. Căutat în temeiul unui articol din Codul penal al Federației Ruse”, se arată în baza de date, fără a se preciza în baza cărui articol au fost date în urmărire respectivele persoane. În aceeași bază de date figurează, de asemenea, Alexandr Lokota și Andrei Grișcenko, ambii căutați în temeiul unui articol penal.

În martie, Comitetul de Investigații al Rusiei a prezentat acuzații în absență pe numele prim-adjunctului șefului Statului Major General al armatei ucrainene, Igor Kolesnik, al adjunctului șefului Statului Major General, Aleksandr Lokota, și pe cel al comandantului adjunct al Forțelor Armate ale Ucrainei, Andrei Grișcenko. Instituția a precizat că pe durata exercitării funcțiilor lor, începând din 2016, în Donbass au fost uciși 500 de civili și au fost răniți alți 1000 de oameni în urma operațiunilor militare desfășurate sub comanda acestora.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Vor fi prinși într-o zi. Grea și meritată soartă îi așteaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053