Hot News
Medvedev: Regimul de la Kiev trebuie distrus ca un cuib de viespi
02/06
Moldova a exclus renunțarea la Transnistria pentru aderarea la UE
02/06

O televiziune din SUA a prezentat prăbușirea unui bloc din Iowa drept atacul cu drone asupra Moscovei

Foto: screenshot video

Prezentând presupusele consecințe ale atacului cu drone ucrainene asupra Moscovei, postul de televiziune american Newmax a folosit pentru reportajul său din 1 iunie o înregistrare video din Davenport, Iowa, relatează cotidianul Izvestia.

Astfel, în imaginile difuzate, telespectatorii au văzut un imobil nu din capitala Rusiei, ci o clădire de locuințe avariată dintr-un oraș american, unde recent s-a prăbușit o mare parte a unei clădiri dărăpănate din cauza construcției vechi (în imagine).

Cu toate acestea, prezentatoarea știrilor a declarat că imobilul prăbușit ar fi fost filmat la Moscova după „reușita atacului cu drone”. Cu toate că se văd foarte clar indicatoarele din fața clădirii pe care scrie în limba engleză și care nu pot fi într-un oraș rusesc.

Ulterior, telespectatorii au reușit să descopere minciuna din programul de știri, astfel că Newmax a fost nevoit să elimine videoclipul din toate resursele sale.

Pe 31 mai, coordonatorul de comunicare strategică al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu au informații exacte despre cei care se fac responsabili de atacurile cu drone asupra Moscovei și a Regiunii Moscova și au recomandat ca întrebările să fie adresate guvernului ucrainean pe această temă. De asemenea, el a adăugat că Statele Unite nu au de gând să investigheze cele întâmplate.

În dimineața zilei de 30 mai, mai multe clădiri din Moscova și din Regiunea Moscova au fost atacate de drone. Potrivit ministerului rus al Apărării, în atac au fost implicate opt drone de tip avion. Trei dintre ele au fost dezafectate de mijloace specifice războiului electronic, cinci fiind doborâte de sistemul antiaerian Panțîr-S din Regiunea Moscova. A fost deschis un dosar penal în baza articolului „Terorism”.

În aceeași zi, s-a anunțat că ziarul finlandez Iltalehti a decis să întrerupă colaborarea cu un freelancer ucrainean din cauza inexactităților din descrierile fotografiilor furnizate de acesta. Redactorii au fost nevoiți să elimine 33 de materiale referitoare la desfășurarea conflictului din Ucraina scrise de respectivul autor. S-a stabilit că unele fotografii fuseseră făcute de corespondentul independent în locuri și în momente complet diferite. Din acest motiv, redacția a început să se îndoiască de integritatea intențiilor acestuia și a decis să nu mai coopereze.

În luna mai a anului trecut, jurnalistul Ricardo Sanchez Serra a anunțat într-un articol pentru site-ul Federației jurnaliștilor din Peru că presa occidentală, cu sprijinul financiar al NATO și în special al SUA, a răspândit mult timp informații false despre situația privind Ucraina. Serra a precizat că locuitorii din emisfera vestică nu mai pot face diferența între adevăr și ficțiune, deoarece au fost „spălați pe creier” cu știri false.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Știri false care, din păcate, sunt luate ca adevărate de foarte mulți oameni. Cei care controlează mass-media, vor să controleze întreaga populație. Mai ales televizorul (accesibil tuturor) este un formidabil instrument de control și de manipulare. Încă din copilărie începe educația prin imagini, care are menirea de a transforma oamenii în animale blânde, care nu cugetă ci așteaptă reprezentarea în imagini a lucrurilor pentru a le înțelege. Aceasta lenevește imaginația și gândirea copiilor și o reduce simțitor la adulți. Când nu citești, când nu gândești logic, atunci ești victimă sigură a știrilor false, ești un om ușor manipulabil. Din mass-media vândută unor grupuri de interese a început și această propagandă anti-rusă. Dacă la naștere oamenii ar fi fost meniți să fie controlați, ar fi venit la pachet cu o telecomandă. Dar așa, Dumnezeu ne-a dat libertatea de acțiune și de gândire. Cu gândirea stau mai prost unii…
    Americanii ar trebui să-și vadă de știrile lor interne, că au multe subiecte. De curând, Joe Biden s-a împiedicat și a căzut pe o scenă amplasată în campusul Academiei Forțelor Aeriene din Colorado, unde a fost invitat să înmâneze diplome absolvenților. Asta nu e știre falsă. Ghinionul l-a urmărit pe Biden până la urcarea în avion, unde s-a lovit de tocul ușii. Nici asta nu e știre falsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875036