Hot News
Portul arctic Tiksi va deveni un hub internațional pentru nave
03/06
Ungaria nu va renunța la gazul rusesc
04/06

Peskov: Putin este deschis oricăror contacte pentru a obține prin alte mijloace obiectivele operațiunii speciale

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este deschis oricăror contacte ce vor permite ca, prin mijloace diplomatice, să fie atinse obiectivele ridicate în cadrul operațiunii militare speciale, a declarat secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov. El a precizat factorii care împiedică acest lucru, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a făcut declarații pe această temă răspunzând la întrebări în cadrul programului TV ”Moskva. Kreml. Putin”. În interviu, Peskov a comentat articolele de presă referitoare la propunerea Franței de a organiza, la Paris, un summit mondial dedicat Ucrainei.

Secretarul de presă al președintelui a atras atenția asupra faptului că Franța este, practic, un participant la conflict care stă de partea Kievului, adică este o țară care nu poate pretinde la rolul de moderator în procesul de rezolvare a situației din Ucraina.

În același timp, Peskov a subliniat că șeful statului rus „a fost, este și va fi deschis” acelor negocieri, care ar permite ducerea la îndeplinire, ”prin alte mijloace”, a obiectivelor operațiunii militare speciale.

„Dacă acest lucru va fi posibil, ar fi de preferat”, a adăugat reprezentantul Kremlinului. El a atras atenția asupra acestui aspect președintelui francez Emmanuel Macron și a altor lideri europeni, care ar fi util să-l știe.

Realitatea este însă alta: de fapt, „țările Occidentului colectiv nu lasă Rusiei, în acest moment, altă cale de ieșire”, a precizat Peskov.

Peskov a adăugat că, în această situație, Ucraina a devenit un instrument al conflictului, cu ajutorul căruia Occidentul duce un război combinat împotriva Rusiei. Și, potrivit spuselor sale, să rezolvi ceva cu asemenea instrumente este inutil.

Președintele Franței i-a propus, anterior, liderului ucrainean, Volodimir Zelenski, să organizeze, la Paris, un summit mondial dedicat Ucrainei, cu o propunere similară venind Danemarca și Suedia, a anunțat The Wall Street Journal. Potrivit informațiilor ziarului, oficialii europeni intenționează să implice în acest eveniment Brazilia, India, China și Arabia Saudită. În plus, se estimează că la summit vor veni președintele Statelor Unite, Joe Biden, și alți lideri ai principalelor țări NATO. Pe 31 mai, șeful biroului președintelui ucrainean, Andrei Ermak, a declarat că, împreună cu aliații, se intenționează organizarea unui summit pașnic fără participarea Rusiei.

RG amintește că printre scopurile operațiunii militare speciale, autoritățile ruse au indicat denazificarea și demilitarizarea Ucrainei, precum și asigurarea integrității teritoriale și a securității populației.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Emmanuel Macron mi se pare un tip duplicitar, poate nici el nu știe ce vrea. Cu ocazia recentei sale vizite în China a dat unora de înțeles că s-a apropiat de această țară. În avionul cu care se întorcea la Paris își declara temerea că riscul Europei este să fie prinsă în crize care nu sunt ale ei, adăugând: ,,Paradoxul ar fi ca, cuprinși de panică, să considerăm că nu suntem altceva decât niște subordonați ai Americii”. Aceste declarații au iritat Washingtonul, dar și Berlinul. Există acum o mare suspiciune în SUA și Occident cu privire la motivele Franței în privința Chinei. Pe de altă parte, acum o lună, în cadrul unei convorbiri telefonice, i-a transmis lui Zelenski angajamentul său de a asigura tot ajutorul necesar Ucrainei pentru ,,a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială”. Acum, vrea să organizeze la Paris un summit mondial dedicat Ucrainei. fără participarea Rusiei. Macron vrea să fie mediatorul perfect în acest conflict, omul păcii sau își dorește ca Franța să fie ,,a treia forță” în lume, având în vedere că are mai multă influență diplomatică și militară decât oricare alt stat UE? Neastâmpăratul Macron sare dintr-o tabără în alta și cred că jocul lui e destul de periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187