Hot News
Putin a catalogat drept ”o acțiune barbară” distrugerea Hidrocentralei Kahovka
08/06
MAE rus: Kiev pregătește o nouă provocare de amploare
08/06

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din zonele inundate ale Regiunii Herson

Foto: lenta.ru

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din zonele inundate ale Regiunii Herson, a anunțat șeful interimar al acestei regiunii ruse, Vladimir Saldo, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, relatează Lenta.ru.

„Locuitorii Regiunii Herson care au fost afectați de inundații sunt repartizați inclusiv în centre de cazare temporară. În acest moment, au fost evacuate peste 4.000 de persoane”, a explicat el.

Saldo a menționat că centrele de cazare temporară sunt dotate cu tot necesarul și sunt pregătite să-i primească pe locuitorii calamitați. Ei pot primi mese gratuite, dispun de un pat în care să doarmă, beneficiind, de asemenea, de asistență medicală și psihologică.

Hidrocentrala Kahovka, din Regiunea Herson, a fost avariată în urma atacurilor lansate de Forțele Armate ale Ucrainei în noaptea de 6 iunie, partea superioară fiind distrusă. Șeful administrației din Nova Kakhovka, Vladimir Leontiev, a numit incidentul un atac terorist și a subliniat că consecințele acestuia vor fi analizate.

Ulterior, Leontiev a spus că, în legătură cu străpungerea barajului, autoritățile au început să evacueze oamenii dintr-o serie de așezări din districtul orășenesc Novaia Kahovka situat de-a lungul malurilor Niprului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Păcat că oameni nevinovați sunt nevoiți să suporte aceste nenorociri. Însă și mai rău este că mass-media dezinformează populația afectată, dar și întreaga lume acuzând Rusia că e vinovată de această catastrofă. Mai mult, Zelenski a apărut din nou la ,,rampă” și cu o atitudine teatral-revoltătoare îi acuză pe ruși că i-au abandonat pe oameni în aceste condiții groaznice, iar operațiunile de salvare ale ucrainenilor se desfășoară sub bombardamentele constante ale Rusiei. Bineînțeles că imediat au apărut pe teren americanii indignați de la CNN (oare nu erau acolo înainte de distrugerea hidrocentralei?), cât și alți ,,experți” care-și dădeau cu părerea și acuzau Rusia. N-ar fi mai bine să aștepte puțin, când se va descoperi că vinovatul e altul, nu Rusia, așa cum s-a întâmplat și în cazul conductelor Nord Stream?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089