Hot News
Curtea Supremă a Țărilor de Jos a decis soarta aurului sciților
10/06
„O victorie dăruită”: cucerirea redutei Grivița 1 de la Plevna din 30 august 1877 (V)
10/06

Putin a declarat despre începutul ofensivei Ucrainei

9 iunie 2023. Soci. Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că a început deja contraofensiva ucraineană, dar că Forțele Armate ale Ucrainei nu și-au atins obiectivele stabilite pe nici un sector al frontului, relatează cotidianul RBC.

„Se poate constata cu certitudine că ofensiva a început, o dovedește faptul că sunt folosite rezervele strategice”, a spus Putin, răspunzând la întrebările jurnaliştilor pe parcursul reuniunii șefilor de guvern din CSI care s-a desfășurat la Soci.

Potrivit președintelui, pierderile înregistrate de trupele ucrainene depășesc indicatorii „clasici” de „trei la unu”, dar potențialul unei ofensive ulterioare se păstrează. „Pe nici unul dintre sectoare, inamicul nu a avut succes. Toate acestea se realizează datorită curajului și eroismului soldaților noștri, organizării și coordonării corecte a trupelor”, a spus șeful statului.

Putin a definit actualele evenimente din Ucraina drept o tragedie și atribuit autorităților ucrainene responsabilitatea pentru toate acestea. „Vreau să subliniez că această tragedie se întâmplă din cauza evenimentelor care au avut loc în anii precedenți, iar responsabilitatea pentru acestea revine în întregime regimului de la Kiev, a cărui sursă inițială de putere este lovitura de stat”, a declarat președintele.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat pe 5 iunie o amplă ofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei pe cinci sectoare ale frontului din Republica Donețk. Despre încercarea trupelor ucrainene de a marca un avans de amploare au vorbit și autoritățile din Zaporojie. Potrivit ministrului Apărării, Serghei Şoigu, în noaptea de 8 iunie, trupele ucrainene au încercat să pătrundă pe direcţia Zaporojie. La atac au participat 1500 de oameni și 150 de vehicule blindate. Șoigu a spus că inamicul a fost oprit în toate cele patru direcții unde a încercat să pătrundă.

Surse citate de CNN, The Washington Post, ABC și alte mass-media occidentale au anunțat că ucrainenii au început deja contraofensiva. În același timp, secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov, a negat această informație încă din 7 iunie. Potrivit acestuia, „toată lumea va afla” când va începe contraofensiva.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Fostul consilier al șefului Pentagonului, colonel Douglas Mc Gregor, a declarat într-un interviu la un post de radio sârb că: ,,Ucrainenii pierd serios, iar acum există deja o mulțime de oameni nervoși în culise care știu că NATO este o forță militară de puțin folos”. NATO este o iluzie militară pentru țările care au aderat la această organizație și a cărei utilitate a fost pusă sub semnul întrebării în ultimii ani. O veste bună pentru ne-membrii NATO este aceea că Jens Stoltenberg își va încheia în curând mandatul. Cine credeți că e principalul favorit în locul lui Stoltenberg? Este prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen. Ar putea deveni prima femeie care va deține această funcție și va conduce NATO, în istoria ei de 74 de ani. Sper să contribuie la dizolvarea NATO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093