Hot News
Putin: Atacurile armatei Ucrainei asupra cartierelor de locuințe sunt absurde
13/06
Pasecinik: LNR a primit o nouă viață în componența Rusiei
13/06

Șeful Uniunii Ucrainenilor din Polonia, Skorka: Refugiații au început să aibă probleme din cauza limbii ruse

Foto: Reuters

Atitudinea polonezilor față de refugiații din Ucraina se deteriorează inclusiv din cauza faptului că mulți dintre ei vorbesc în rusă, a declarat pentru publicația The Guardian, președintele Uniunii Ucrainenilor din Polonia, Miroslav Skorka, relatează kp.ru.

Potrivit spuselor sale, unii dintre locuitorii Poloniei manifestă o reacție negativă la prezența, în țara lor, a ucrainenilor vorbitori de limbă rusă.

Skorka a precizat că polonezii, care au dorit să-i ajute pe refugiați, au fost „neliniștiți” aflând că ucrainenii continuă să vorbească în rusă.

„Nimeni nu are o problemă cu faptul că belorușii vorbesc rusa, dar când vine vorba de ucraineni, oamenii se întreabă dacă acest lucru nu indică oare niște preferințe politice”, a subliniat Skorka.

KP.ru amintește că, pe 3 iunie, portalul Lublin112 a anunțat că refugiații ucraineni au „ocupat” orașul polonez Krasnystav și au băgat frica în locuitori. S-a subliniat că, inițial, nu au existat probleme vizavi de refugiați, iar oamenii nici măcar nu-i băgau în seamă, dar ulterior au început să se întâmple ”evenimente șocante”.

În martie, istoricul Przemysław Piasta, președintele Fundației Naționale Roman Dmowski, a declarat că Varșovia ar trebui să reducă semnificativ sprijinul material pentru refugiații ucraineni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum? Polonia, marea aliată și prietenă a Ucrainei, începe să vocifereze și să fie incomodată de cetățenii ucraineni? Ce importanță are limba în care vorbesc, pot vorbi și japoneza. Polonia ajută o limbă sau un ucrainean? Sau deja s-au săturat de ei și nu știu cum să-i izgonească, fără să-l supere pe Zelenski ? Dau vina pe limba rusă? Sunt niște ipocriți plini de ură! Prin asta Polonia vrea să transmită că ,,are alergie” la limba rusă? În comparație cu limba lor, limba rusă este o limbă foarte frumoasă și puternică. Le va veni și polonezilor vremea într-o zi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096