Hot News
Serviciul de Informații Externe al Rusiei, despre posibilitatea ca Ucraina să continue să lucreze la crearea unei „bombe murdare”
19/06
Putin a dezvăluit sursa de informații privind pierderile grele suferite de armata Ucrainei
20/06

La Chișinău s-a desfășurat un marș al comunității LGBT

Foto: screen shot TV8

La Chișinău s-a desfășurat marșul LGBT „Moldova Pride”, care încheie săptămâna „Chișinău Pride”. Zeci de persoane au participat la eveniment. Ei au mărșăluit în coloană pe strada București, însoțiți de poliție. Manifestanții și-au exprimat solidaritatea cu lupta pentru drepturile persoanelor LGBT, a relatat tv8.md.

A fost prezent inclusiv ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Kent Logsdon. „Mă bucur să fiu aici. Peste tot în lume noi participăm la astfel de acțiuni. Credem în toleranță și susținere. Este ceva normal când oamenii au dreptul la viață personală”, a declarat el.

Prin tradiție, parada este însoțită de o contramanifestație. În fața monumentului dedicat lui Ștefan cel Mare, s-au adunat preoți și enoriași cu icoane și cruci pentru a se opune marșului.

Anterior, Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că nu intenționează să permită desfășurarea marșului LGBT. El a dat asigurări că nu va aproba cererea depusă de organizatori în acest sens și că nu va restricționa circulația pe strada pe care era planificat să aibă loc marșul. În replică, activiștii pentru drepturile omului au declarat că marșul poate fi interzis doar de tribunal, iar încălcarea dreptului la întruniri pașnice este sancționată penal.

Conform legii privind libertatea de întrunire, aprobarea sau interzicerea unor manifestații publice pașnice nu intră în prerogativele primarului. Singurul lucru pe care îl poate face edilul este să se adreseze instanței în cazul în care nu este de acord cu organizarea unei demonstrații.

Festivalul comunității LGBTQ+ din Moldova, Moldova Pride, a început la 12 iunie.

La marșul de anul trecut, organizat în centrul orașului, au participat aproximativ 1500 de oameni. Participanții au purtat pancarte care îndemnau la toleranță.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Da, li se citește mândria pe față acestor tineri debusolați! Păcatul a ajuns să fie considerat virtute. Nu am nimic cu omul care practică așa ceva, ci cu faptul că promovează aceste josnicii, silind lumea normală să le aprobe. De mii de ani se practică acest păcat, dar este normal ca fiecare să aibă decența să nu facă din dormitorul lui o scenă publică. Doar tineri și copii participă la asemenea parade. Unde sunt cei mai în vârstă care au asemenea apucături, unde sunt cei care-i manipulează? Stau în umbră și privesc cum pervertesc acești tineri, cum suflete de copii se pierd definitiv?
    Cum să lipsească de la paradă ambasadorul SUA în Republica Moldova? Cum de a lipsit Maia Sandu? Zilele trecute Biden avea în curtea Casei Albe o grămadă de asemenea personaje și era tare mândru de ele. Așa că, ambasadorii SUA din țările unde au loc asemenea parade sunt obligați să-și asculte șeful.
    Pentru nici un alt păcat Dumnezeu nu a distrus cetăți, decât pentru homoxexualitate. Peste Sodoma și Gomora Domnul a slobozit ploaie de pucioasă și foc din cer. Cetățile, locuitorii și plantele au fost nimicite. În locul lor a rămas Marea Moartă, o mare în care nu trăiește nimic și în jurul căreia nu crește nimic. Dacă Dumnezeu ar fi vrut, ar fi făcut pe lângă Adam încă un bărbat. Dar a creat o femeie, pentru că doar astfel cei doi – bărbatul și femeia – se pot înmulți și pot duce specia umană mai departe. Între doi bărbați sau două femei ce poate fi? Poate doar o scurtă iluzie de plăcere. Dar, e păcatul lor. Vor da seama pentru asta în fața lui Dumnezeu. Ce trist…
    Văzând aceste lucruri anormale care iau o tot mai mare amploare, nu poți decît să ai tot respectul pentru faptul că președintele Putin a interzis prin lege orice propagandă gay în media, cinema, cărți și reclame, ca și operațiile de schimbare de sex. Era necesar să-i protejeze pe copii și tineri de aceste influențe negative care vin din ,,lumea civilizată”. Rusia trebuie lăsată moștenire unor tineri care să fie educați după principii morale sănătoase.
    Cum se putea ca în ,,orașul de 5 stele”, Cluj-Napoca, să nu fie organizată o asemenea paradă? Vă atașez un articol pe această temă, însă vă previn că poza e grețoasă.

    https://www.activenews.ro/opinii/Luminita-Arhire-SI-TOTUSI-…-UNDE-NE-SUNT-%2BAIQTBGL-ISTII-CEI-BATRANI-SI-DISCRIMINATI-182691

  2. Tengut spune:

    De asta o duceti asa de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093