Hot News
Hindustan Times: Capturarea rachetei britanice Storm Shadow a devenit o mare victorie a lui Putin
08/07
Aproape 1000 de cupluri se vor căsători la Moscova, de Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității
08/07

Pentru SUA, lupta împotriva Rusiei este mai importantă decât amenințarea reprezentată de bombele cu fragmentație pentru „locuitorii Ucrainei”

Foto: donetsk-news.ru

Washingtonul consideră că amenințarea reprezentantă de folosirea bombelor cu fragmentație la adresa „locuitorilor Ucrainei” nu întrece dorința de a preveni victoria Rusiei, a declarat Colin Cole, adjunct al șefului Pentagonului pentru afaceri politice.

Cole a recunoscut că este „îngrijorat de circumstanțele umanitare”. Cu toate acestea, partea americană consideră că ”dacă Rusia va învinge”, va fi mai rău „pentru civilii din Ucraina”. „Deci este important ca ei să nu câștige”, a subliniat oficialul american, citat de RIA Novosti.

Cole a anunțat că partea ucraineană va primi muniții cu fragmentație moderne și cu o rată scăzută de neproducere a exploziei [a unor fragmente ale obuzului – n.r.] Totodată, el a subliniat că furnizarea de muniții cu fragmentație nu încalcă interdicția Congresului privind exportul unor astfel de arme – interdicția se aplică în cazul exportului a mai mult de 1% din unitățile existente. După cum a afirmat Cole, „această muniție se apropie de 1%, dar nu ajunge la acel nivel”. De asemenea, potrivit reprezentantului Pentagonului, președintele american, Joe Biden, „are autoritatea de a ridica restricțiile” pentru „nevoile de securitate națională, ceea ce a și făcut în acest caz”.

Se precizează că SUA au sute de mii de bombe cu fragmentație. Partea americană nu va dezvălui cantitatea livrată Ucrainei. Cole a asigurat, totodată, că Statele Unite intenționează să ofere asistență Ucrainei atât cât este nevoie.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat că de la Kiev au fost primite „garanții scrise pentru utilizarea responsabilă a acestor muniții”. Potrivit acestuia, Ucraina a promis că „nu va folosi aceste obuze în zonele urbane cu populație civilă”. În plus, Kievul trebuie să facă ”procese verbale exacte privind locurile unde sunt folosite aceste obuze”.

Pentagonul și Departamentul de Stat au declarat că noul pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari va include proiectile de 155 mm, inclusiv cele cu fragmentație de tipul DPICM, 32 de vehicule de luptă de infanterie Bradley și același număr de transportoare blindate Stryker, sisteme de apărare aeriană Avenger și Stinger și 31 obuziere de 155 mm. , muniții pentru sistemele Patriot și HIMARS, Javelin și TOW, muniții de aviație ghidate de mare precizie, drone Penguin, echipamente de deminare, 27 de vehicule de recuperare, 10 „vehicule tactice” pentru remorcarea echipamentelor militare, arme de calibru mic și peste 28 de milioane de cartușe și grenade.

Dacă Washington va furniza muniții cu fragmentație regimului de la Kiev, Ucraina riscă să repete soarta Vietnamului, a Laosului și Cambodgiei, unde SUA au trimis, de asemenea, muniții cu fragmentare. Fostele câmpuri de luptă din acele țări sunt încă pline de muniții neexplodate. Sute de oameni continuă să fie uciși și mutilați, ceea ce face ca experiența utilizării acestor arme să fie una tristă.

După cum a transmis sâmbăta agenția EFE, Rusia consideră că furnizarea de către SUA a muniţiei cu fragmentație către Ucraina reprezintă încă un pas în direcţia unui nou război mondial, amintind totodată că în trecut Washingtonul a declarat că utilizarea acestor dispozitive explozive „este o crimă de război”.

3 Comments

  1. alex spune:

    Bombele cu fragmentație sunt un simbol pt puterea militară americană.Aceste bombe sunt chiar simbolul agresiunii,SUA nu doar ucide ci sfâșie când omoară.Cine mai e statul continuu agresor?

  2. Carmen spune:

    Dacă SUA ar fi avut această atitudine ostilă și dorință de distrugere asupra Chinei, nu a Rusiei, ce s-ar fi întâmplat cu SUA? Sau mai direct: ar mai fi existat acum SUA?

    • alex spune:

      SUA nu distruge China doar pt faptul că are nevoie de piata muncii chineză ieftina pt afacerile americane corporatiste care sunt in China.SUA joaca teatrul cu China,ca singurul dușman real,pt a mici Rusia pe scena lumii si a-i scădea influența,iar manevra asta la masele din Europa le-a ieșit până acum.Dar dușmanul și opoziția adevărată pt SUA e doar Rusia,de aceea a și fabricat conflictul ucrainian pt a dizolva Rusia.Un dușman în realitate e acela care are puterea militară nucleară in primul rand,iar Rusia o are fiind prima pe planeta.China are armata făcută integral după cea rusa,o copie a ei dar nuclear e mult în spate,de fapt poseda și China și Coreea de Nord doar ce le aruncă Rusia în tehnica nucleară.Prin urmare Rusia e singurul oponent pt SUA doar că nu o spune din strategie.China nu e periculoasă decât în alianță cu Rusia,altfel ar fi subjugată total de Vest căci principala piata de desfacere pt produsele chineze e in America.De vrea SUA le blochează chinezilor depozitele și China se duce de râpă mai rău ca Africa,deci SUA nu au niciun interes să distrugă o țară uriașă care ciugulește până la urmă din palma lor,adică din piata americana.Daca Rusia va cădea,prin imensele presiuni ce sunt asupra ei,practic ea astazi lupta și bate singura Nato,China va merge după învingător,de aceea și sta în expectativa pt a vedea în ce parte se înclină balanta.Daca China se putea bizui doar pe puterea sa militară și influența politică Taiwan era de multa vreme anexat.Deci China e doar un bluft.Marile jocuri se fac între SUA și Rusia,China și Europa sunt doar cei ce țin hamurile stăpânilor,nu au putere de decizie singure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086