Hot News
Peskov, despre consecințele deciziei Franței de a trimite în Ucraina rachete cu rază lungă de acțiune
12/07
Summitul NATO de la Vilnius: prăbușirea visului ucrainean
12/07

Zaharova: Rusia va crea singură garanții de securitate, din moment ce NATO le-a refuzat

Reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: Serviciul de presă al MAE al Rusiei

Rusia va crea singură noi garanții de securitate, din moment ce țările membre ale NATO și OSCE au refuzat să le discute, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, într-un interviu acordat postului de televiziune Al Jazeera, scrie TASS.

După cum a amintit Zaharova, cu șase luni înainte să înceapă operațiunea militară specială, Rusia a propus țărilor Occidentului, Statelor Unite, membrilor NATO și OSCE să elaboreze noi garanții de securitate, capabile să convingă de intențiile pașnice ale tuturor participanților. „Ni s-a refuzat acest lucru”, a spus Zaharova. „Am scris propunerile noastre în documente oficiale, le-am trimis capitalelor occidentale și, din păcate, am primit un refuz pentru o dezbatere serioasă. Din moment ce ni s-a refuzat discutarea garanțiilor de securitate, acum, aceste garanți de securitate le vom crea singuri”, a precizat reprezentanta oficială a MAE rus.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Corect va proceda! Statele Unite folosește NATO ca pe o mână în care a pus o armă. SUA a creat NATO cu scopul precis de a o extinde până la granițele cu Rusia. Nici nu le-a trecut prin cap să respecte promisiunea de a nu se extinde în estul Europei! Iar despre elaborarea de noi garanții de securitate, nici nu cred că se pune problema. Mentalitatea Războiului Rece, care nu s-a stins odată cu sfârșitul acestuia, combinată cu hegemonia SUA, a dus la extinderea continuă a NATO, care ar fi fost necesar să își încheie misiunea, deoarece merge împotriva interesului public global. Prin urmare, Rusia nu trebuie să aștepte garanții și promisiuni de la organizații care-i sunt ostile. Rusia trebuie să-și creeze propriile garanții de securitate, așa cum a declarat doamna Maria Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875160