Hot News
Mircea Geoană: Alianța l-a anunțat pe Zelenski că NATO nu dorește să intre în conflict cu Rusia
21/07
Activist clandestin: În Nikolaev a fost distrus locul de dislocare a soldaților ucraineni și a mercenarilor
22/07

Putin: Occidentul este dezamăgit de rezultatele contraofensivei ucrainene

Foto: kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut o reuniune operativă cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate (în imagine). Cele mai importate momente ale declarației lui Putin:

– Nu există rezultate ale contraofensivei ucrainene. Protectorii occidentali ai Kievului sunt evident dezamăgiți de rezultatele așa-numitei contraofensive. „Nu ajută nici resursele colosale „pompate” în regimul de la Kiev, nici livrările de armament – tancuri, artilerie, vehicule blindate, rachete, nici trimiterea a mii de mercenari și consilieri străini, care au fost intens folosiți în încercările de a sparge frontul armatei noastre”. Сa urmare a atacurilor sinucigașe, formațiunile Forțelor Armate ale Ucrainei au suferit pierderi uriașe. Armata ucraineană a pierdut zeci de mii de oameni în timpul încercărilor de contraofensivă.

– O lume întreagă vede cum arde lăudata tehnică militară occidentală, iar în ceea ce privește caracteristicile sale tactice și tehnice ea este adesea inferioară unor arme de producție sovietică. Arsenalele NATO și stocurile de arme sovietice vechi din unele state s-au epuizat în mare parte, iar în Occident, capacitățile de producție nu permit refacerea rapidă a rezervelor de muniții.

– „Vedem astăzi că regimul de la Kiev este gata să meargă la orice, pentru a-și salva pielea de corupt și pentru a-și prelungi existența. Ei scuipă pe poporul ucrainean, pe suveranitate și pe interesele naționale”.

– Se epuizează rezervele de mobilizare ale Ucrainei. Oamenii din Ucraina au din ce în ce mai mult o întrebare, o întrebare legitimă: pentru ce, pentru ale cui interese meschine mor rudele și prietenii lor? Încet, dar sigur vine trezirea la realitate.

– Vedem că în Europa opinia publică se schimbă. Atât europenii, cât și reprezentanții elitelor europene văd că așa-zisul sprijin pentru Ucraina este, de fapt, o fundătură, o risipă nesfârșită de bani și efort, dar de fapt servește intereselor străine, departe de a fi interesele europene: interesele hegemonului global de peste mări, care beneficiază de slăbirea Europei. Benefic pentru el și prelungirea nesfârșită a conflictului ucrainean.

– Occidentul nu se mulțumește doar cu ”carnea de tun ucraineană”, așa că plănuiesc să-i pună în mișcare pe polonezi, lituanieni și pe toți cei de care nu le pasă.

– Tocmai datorită Uniunii Sovietice și a poziției lui Stalin, Polonia a primit teritorii considerabile în vest ale Germaniei. A fost cadoul lui Stalin pentru polonezi. Prietenii noștri de la Varșovia au cam uitat toate astea. Noi le vom aduce aminte.

– Se pare că liderii polonezi speră ca, sub umbrela NATO, să formeze o coaliție, să intervină în conflictul din Ucraina și să rupă o bucată mai grasă. ”La urma urmei, perspectiva este evidentă: dacă unitățile poloneze vor intră, de exemplu, în orașul Lvov sau în alte teritorii ale Ucrainei, atunci vor rămâne acolo. Și vor rămâne pentru totdeauna”.

– Polonia ar fi vrut să obțină și o parte din teritoriile Republicii Belarus.

– Declanșarea de către Polonia a unui război împotriva Republicii Belarus înseamnă și un război împotriva Rusiei. „… în ceea ce privește Republica Belarus, ea este parte a Statului Unional. Iar declanșarea unei agresiuni împotriva Republicii Belarus va însemna o agresiune împotriva Federației Ruse. La care vom răspunde cu toate mijloacele de care dispunem”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Contraofensiva ucraineană e moartă din fașă. Chiar gen. Alexander Syrsky, comandantul forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucarainei declara într-un interviu dat la BBC că: ,,Vrem să obținem rezultate foarte rapide, dar în realitate este aproape imposibil, deci ofensiva nu merge.” Se pompează mereu armament în Ucraina, mare parte din el este vândut pe piața neagră. Chiar dacă trimit Ucrainei avioane F16, rușii au sute de avioane de luptă din a patra și a cincea generație. Ce fac ei cu cele câteva avioane în fața rușilor? Apoi mai este nevoie de ani de pregătire pentru piloți, ani de serviciu, ani de investiții financiare. E vorba de pilotat avioane, nu de condus motociclete! Ucraina nu are nici măcar capacitatea de doborî rachetele Onyx, pe care Rusia le folosește în sudul Ucrainei. Aceste rachete navă zboară cu viteze de peste 3.000 de kilometri pe oră la o înălțime de 10-15 metri deasupra apei, ceea ce le face dificil de detectat și de distrus. Să nu mai vorbim de rachetele Kh-22, care sunt mult mai rapide – peste 4.000 de kilometri pe oră. Ucrainenii mor pentru interesele lui Zelenski și ale SUA. Dacă nu se trezesc, Ucraina nu va mai avea ucraineni care să lupte. Bineînțeles că se vor găsi câteva țări mega-slugarnice, care își vor trimite soldații să lupte în Ucraina. Vor muri și aceștia pentru interesele altora. Și apoi? credeți că SUA, Germania, Anglia sau Franța își vor sacrifica oamenii? Nu prea cred. Memoria Poloniei e slăbită (cu voie sau fără voie) și bine face președintele Putin că i-o împrospătează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108