Hot News
Vladimir Putin a susținut inițiativa Uniunii Africane de a deveni membru cu drepturi depline al G20
27/07
Nu numai „Kinjal”: Sistemele occidentale de apărare aeriană din Ucraina nu pot face față nici acestui tip de rachete
27/07

Putin: Occidentul îngreunează furnizarea de cerealele rusești către Africa

Foto: RIA Novosti

Redăm ideile principale desprinse din discursul rostit de președintelui rus Vladimir Putin în deschiderea summitului ”Rusia – Africa” (în imagine) care se desfășoară la Sankt Peterburg în perioada 27-28 iulie.

🔹 Potențialul Africii este evident pentru toată lumea.

🔹 Federația Rusă va acorda o atenție deosebită aprovizionării Africii cu cereale.

🔹 Prin sancțiunile lor, țările Occidentului complică furnizarea de cereale rusești către Africa. În același timp, ei dau vina pe Rusia. „Se creează o situație paradoxală: pe de o parte, țările occidentale obstrucționează aprovizionarea cu cerealele și îngrășămintele noastre, iar pe de altă parte, o spune deschis, ne acuză ipocrit de actuala situație de criză de pe piața mondială a produselor alimentare”.

🔹 De aproape un an, în cadrul așa-numitului acord cerealier, au fost trimise din Ucraina 32,8 milioane de tone de marfă, din care peste 70% au mers către țări cu venituri mari, inclusiv în țările UE.

🔹 Au fost puse obstacole inclusiv în calea livrărilor noastre gratuite de îngrășăminte către țările nevoiașe. Era vorba de o acțiune pur umanitară, căreia nu ar trebui să se aplice sancțiuni. „Nu, nu au admis-o, în ciuda discuțiilor despre ajutorarea țărilor care au nevoie”.

🔹 Rusia poate înlocui cerealele ucrainene.

🔹  Livrările de cereale rusești vor avea loc, printre altele, ca ajutor umanitar prin Programul Alimentar al ONU. În ciuda tuturor restricțiilor, Rusia a exportat 10 milioane de tone de cereale în Africa doar în prima jumătate a acestui an.

🔹 Federația Rusă este gata să furnizeze gratuit pentru Burkina Faso, Mali, Zimbabwe, Eritreea, Somalia câte 25-30 000 de tone de cereale, asigurând și livrarea gratuită.

                                                                                                                                                                               (Preluat de la Vzgliad-Telegram)

 

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia încurcă toate afacerile SUA prin aceste livrări de cereale și îngrășăminte. De aceea i se pun tot felul de piedici. Numai că Rusia nu trebuie să cedeze nici în fața SUA, nici în fața Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874974