Hot News
„Occidentul este îngrozit”. Fost analist CIA, despre lovitura pe care Rusia o va da NATO
30/07
Ucraina a copiat experiența Al-Qaida în atacul asupra ”Moscova-City”
30/07

Putin: Rusia nu poate înceta focul, deoarece Ucraina a lansat o ofensivă de amploare

Foto: TASS

Președintele Vladimir Putin a răspuns întrebărilor jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă desfășurată după miezul nopții de sâmbătă spre duminică, după câteva zile de activitate intensă la summit-ul ”Rusia-Africa”. Iată cele mai importante dintre declarațiile sale:

  • În zilele summitului ”Rusia-Africa”, a fost plăcut să ne dăm seama că țările africane sunt extrem de prietenoase și pozitive față de noi. Aceasta este o bază importantă pe care se poate construiți relații și cooperare în afaceri. Avem o cifră de afaceri nu prea mare, dar potențialulul este colosal, a subliniat președintele Putin.
  • Rusia nu se poate supune clauzei de încetare a focului din Inițiativa Africană de Pace, deoarece Ucraina a lansat o ofensivă de amploare, a spus președintele Vladimir Putin. „Armata ucraineană încearcă să avanseze, este în atac, după cum se spune, aplică o ofensivă strategică de amploare. De ce ar trebui să ni se ceară o încetare a focului? Nu putem opri focul când avem de a face cu ofensiva inamicului”, a subliniat liderul rus.
  • De la începutul contraofensivei, din 4 iunie, naționaliștii ucraineni au suferit pierderi mari de efectiv, dar au loc schimbări – Forțele Armate ale Ucrainei își protejează tehnica de luptă, a precizat Putin. Șeful statului a mai menționat că două treimi din tehnica militară pierdută în luptele din Ucraina a fost livrată de Occident.
  • „O voce principală este bine, dar o voce principală și o pușcă de asalt Kalașnikov sunt mult mai eficiente”, a comentat președintele ideea că URSS a fost vocea principală a eliberării întregii lumi, inclusiv a continentului african. „Toată lumea își amintește de ajutorul nostru concret acordat țărilor africane în lupta lor pentru eliberare”, a adăugat șeful statului rus.
  • Putin a anunțat schimbări în tactica Forțelor Armate ale Ucrainei. „Ei aduc oamenii în prima linie în vehicule blindate, îi debarchează, iar tehnica militară dispare imediat. Se pare că au grijă de echipamente, le este frică să nu-l piardă. Și atacă mergând pe jos, expunându-și, desigur, oamenii la loviturile tancurilor și artileriei noastre”, a spus șeful statului.
  • Ucraina își caută identitatea… De ce identitatea Ucrainei moderne trebuie să fie asociată cu complicii lui Hitler precum Bandera și Șuhevici?! s-a întrebat Putin.
  • Nu există planuri de a transfera activele străine deținute de nerezidenți neprieteni sub administrarea temporară a Federației Ruse, iar cazuri precum ”Baltika” (deținută de Carlsberg) și ”Danone Rusia” (Danone) au fost speciale. „Ceea ce s-a întâmplat s-a datorat faptului că conducerea acestor companii a încercat să facă presiuni asupra cetățenilor ruși, asupra angajaților, ameninițându-i cu posibile concedieri dacă vor adopta o anumită poziție civică”, a explicat președintele.
  • Putin a amintit de apartenența Varșoviei la Imperiul Rus. „Când la Conferința de la Ialta, după cum spun istoricii, s-a discutat despre cum ar trebui să fie structurată Europa, iar Stalin a spus că Lvov ar trebui să facă parte din Uniunea Sovietică, în componența Ucrainei de Vest, Churchill a obiectat, spunând că Lvov nu a făcut niciodată parte din Imperiul Rus. La care Stalin a răspuns: „Dar Varșovia a făcut parte”, a replicat șeful statului sovietic.
  • Întrebat de unde ia energie pentru o muncă atât de intensă, președintele Vladimir Putin a răspuns: „Este ceva biologic, totul vine de la strămoși”. „Până acum, totul merge bine, slavă Domnului”, a asigurat el. „Nu știu dacă voi reuși să mă odihnesc. Nu plănuiesc în mod special”, a adăugat Putin.

      (Preluat de la site-ul oficial al Kremlinului)

 

 

 

2 Comments

  1. Marian spune:

    Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe presedintele Putin!

  2. Carmen spune:

    Dar nici nu se pune problema ca Rusia să înceteze focul. E ca și cum s-ar declara învinsă, ca și cum ar abandona de bună voie lupta. Țările africane sunt prietenoase pentru că sunt oameni cu bun simț, nefățarnici și care văd în Rusia un partener de afaceri corect și care le tratează de la egal la egal. Rusia nu are aroganța SUA și Occidentului.
    Îmi place replica lui Stalin pe care i-a dat-o lui Churchill!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874971