Hot News
Cum a ajuns Zelenski agent MI6 pentru distrugerea Ucrainei. Tot adevărul despre filmul ”Agentul Zelenski” (VIDEO)
01/08
Zaharova a explicat de ce nu a fost îndeplinită partea rusă a acordului cerealier
02/08

Jurnalist polonez: Poziția pro-ucraineană a Varșoviei este o capcană

Foto: Gazeta.ru

Prin poziția extrem de pro-ucraineană adoptată, autoritățile Poloniei au împins țara într-un impas, scrie jurnalistul Jan Engelhard, redactor-șef al publicației Myśl Polska, într-un editorial pe această temă, relatează Gazeta.ru.

Potrivit acestuia, teza propagandistică despre o Ucraină care luptă pentru întreaga „lume liberă”, pentru Europa și pentru existența Poloniei, convine extrem de mult autorităților ucrainene, pentru că le oferă sprijin militar, financiar și politic. Engelhardt este de părere că Polonia a căzut victimă propriei sale propagande și a dogmei conform căreia conflictul din Ucraina este „războiul ei”.

În editorialul său, jurnalistul a subliniat că declarațiile politicienilor polonezi despre „ucrainenii care mor pentru libertatea noastră” sunt absurde și nu au nicio legătură cu realitatea, iar conflictul ucrainean se referă doar la relațiile dintre Kiev și Moscova.

Gazeta.ru reia, în acest contextă, o recentă declarația a fostului ministru polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, potrivit căruia  situația legată de cerealele din Ucraina dăunează relațiilor dintre Kiev și Varșovia.

Potrivit acestuia, profitând de această situație, autoritățile de la Kiev doresc să-și întărească poziția pe piața agricolă a Uniunii Europene în condiții speciale.

3 Comments

  1. Valter COJMAN spune:

    Se pare ca Polonia a uitat de cei peste 200 000 de plolonezi ucisi de catre nazistii ucraineni si a uitat si de faptul ca Rusia a eliberat Polonia de Germania hitlerista.
    Cu asta am spus tot.

    P.S.
    Ucraina nazista se crede miezul pamantului si ca totul i se cuvine pentru ca a declansat razboiul cu Rusia.
    Ar fi trebuit sa respecte acordurile Minsk si ar fi fost pace in continuare.
    Din pacate, Zelenski, i-a pupat in c_r pe Biden si Johnson si a declansat acest razboi.

  2. Valter COJMAN spune:

    Se pare ca Polonia a uitat de cei peste 200 000 de plolonezi ucisi de catre nazistii ucraineni si a uitat si de faptul ca Rusia a eliberat Polonia de Germania hitlerista.
    Cu asta am spus tot.

    P.S.
    Ucraina nazista se crede miezul pamantului si ca totul i se cuvine pentru ca a declansat razboiul cu Rusia.
    Ar fi trebuit sa respecte acordurile Minsk si ar fi fost pace in continuare.
    Din pacate, Zelenski, i-a pupat in cur pe Biden si Johnson si a declansat acest razboi.

  3. Carmen spune:

    S-au trezit și polonezii? S-a împuțit brânza? Erau mari susținători ai Ucrainei și înverșunați împotriva Rusiei. Polonia a primit milioane de refugiați ucraineni, au oferit ajutor masiv Kievului, inclusiv echipamente militare în valoare de peste două miliarde de euro. În februarie a.c Biden a vorbit în fața Castelului Regal din Varșovia lăudând Polonia în calitate de unul dintre marii aliați ai SUA. Cele două vizite ale lui Biden în Polonia (în cursul ultimului an) arată că SUA au o influență mare asupra acestei țări. Anul trecut, America a investit în armata poloneză aproape 300 milioane de dolari. Polonia, ca prietenă consecventă a Ucrainei, a început să se ,,revolte” puțin, ceea ce nu este pe plac Ucrainei și cred că nici SUA. În primul rând, Polonia a semnalat, spre nemulțumirea Ucrainei, că nu va accepta anularea restricțiilor privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie. Apoi, ambasadorul polonez a fost chemat la MAE ucrainean în urma declarațiilor șefului biroului prezidențial, Marcin Przydacz, despre ingratitudinea Kievului față de sprijinul uriaș din partea Varșoviei. Recent, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Varșovia a avertizat guvernul de la Kiev că va limita asistența militară pentru Ucraina, din cauza disputelor. Nu știu care e jocul Poloniei în momentul de față. Dacă ,,trezirea” lor este reală, asta e o veste bună. Dacă este doar o parodie pusă la cale de SUA, asta înseamnă că sunt duplicitari. N-am încredere în ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053