Hot News
Câmpul de luptă din Ucraina: Este timpul să facem câteva bilanțuri
03/08
Militanți clandestini antinaziști, despre atacurile asupra locurilor de dislocare a mercenarilor din Ismail (VIDEO)
03/08

Ambasadorul Rusiei în SUA: Washingtonul a încălcat de mult „spiritul și litera” Tratatului START

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: dailymoscow.ru

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că Washingtonul a încălcat de mult spiritul și litera Tratatului de reducere a armelor strategice (START) și a estimat că ”asigurările părții americane privind interesul față de acest document sunt vorbe în vânt, relatează Gazeta.ru.

Într-o postare pe canalul de pe Telegram al misiunii diplomatice a Rusiei în SUA, Antonov subliniază că Washingtonul nu doar a refuzat să respecte prevederile cuprinse în preambulul tratatului, dar și limitele centrale ale Tratatului START, care limitează numărul de arme strategice. Astfel, SUA au scos nelegitim de la numărare aproximativ 100 de instalații de rachete balistice cu lansare de la bordul submarinelor și bombardierelor grele. Cererile repetate ale Moscovei de a remedia această problemă au fost ignorate de Washington.

Antonov a subliniat în mod deosebit faptul că un factor mult mai important care a dus la actuala criză privind Tratatul START a fost războiul hibrid declanșat de Casa Albă împotriva Rusiei, care are ca scop provocarea unei înfrângeri strategice a Federației Ruse.

Diplomatul a declarat că apelurile SUA de a reviziui tematica Tratatului fără să se țină cont de actualul context geopolitic nu suportă critici. El a precizat că scopul real al Washingtonului este de a avea acces la bazele rusești ale START pentru a obține informații despre dezvoltarea arsenalului strategic al Rusiei.

Anterior, ambasadorul chinez în Rusia, Zhang Hanhui, a declarat că NATO, după ce a derutat Europa, vrea să distrugă pacea și liniștea în regiunea Asia-Pacific (APR).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Grea misiune are ambasadorul Anatoli Antonov în SUA, țara cea mai ostilă Rusiei. Să lucrezi printre oameni care te dușmănesc nu e prea ușor. Întrebarea mea este: când au respectat SUA tratatele, legile, acordurile și toate înțelegerile pe care le-au încheiat? Niciodată! Statele Unite au impus o serie de reguli altor națiuni, au avut ,,grijă” ca majoritatea statelor să depindă de americani, au cerut altora să respecte ceea ce SUA nu vor respecta niciodată. Când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991, SUA a rămas singurul imperiu în picioare. Însă au crezut că vor păstra supremația mondială pentru totdeauna. S-au înșelat. Din 2010, SUA trec dintr-o criză în alta. Sancțiunile impuse, în urma conflictului din Ucraina, fac rău Statelor Unite și Europei, nu Rusiei. Pe scurt, SUA este falită, este în cădere liberă. Acum se agață de orice ar putea să o mențină la suprafață. Minte, înșală, provoacă, face rău altora. Este în agonie, ca un animal rănit. Cine i-ar mai putea crede, cine s-ar mai putea baza pe ceea ce semnează sau promit? Cred că nimeni cu mintea limpede. Vorbele și promisiunile lor sunt ca și cuvintele scrise pe nisip: vine apa și le spală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101