Hot News
Forța blândă trebuie să fie nemiloasă
09/08
Armata Ucrainei a încercat să atace depozitul de combustibil nuclear uzat al Centralei Zaporojie
10/08

Newsweek: „Nimeni nu are dreptul la propriile fapte cu privire la Ucraina”

Foto: Newsweek

Fostul ambasador al SUA în Arabia Saudită, David Randall, și fostul consilier politic al Comandamentului Central al SUA, Michael Gfoeller, au enumerat, într-un articol pentru Newsweek, fapte incomode despre Ucraina pe care Occidentul nu vrea să le observe.

„- Ucraina nu este membră a NATO, iar SUA nu au nicio obligație de a o apăra. Granițele Ucrainei au fost stabilite în 1954, când autoritățile de la Moscova i-au transferat Crimeea. Actualul guvern ucrainean a limitat folosirea limbii ruse chiar și în Crimeea, unde majoritatea locuitorilor vorbesc limba rusă.

– Începând din 1999, NATO a dobândit 15 membri noi, a avansat 1.000 de mile spre est și a desfășurat rachete capabile să ducă armă nucleară la granița Rusiei. Sancțiunile nu au putut dărâma economia rusă. Rusia are o puternică industrie de apărare. SUA au redus drastic rezervele pentru a alimenta Ucraina cu armament și muniții.

– Rusia nu va ceda Crimeea până când nu va suferi o înfrângere militară, dar contraofensiva ucraineană nu a marcat reușite. Rezervele de arme nucleare a Rusiei sunt cel puțin la fel de mari ca rezervele Statelor Unite.

– Este posibil ca invazia Rusiei să fi fost ilegală, dar a fost provocată. Este puțin probabil ca Ucraina să redobândească Peninsula Crimeea fără o participare activă a armatei NATO. Acest lucru ar amplifica și mai mult riscul unei catastrofe nucleare.

– În absența unei intervenții directe a NATO, cele mai probabile rezultate sunt fie o înfrângere a Ucrainei, fie o rezolvare prin negocieri ținând cont de interesele de securitate ale Rusiei.

– Așa cum se spunea, cândva, despre Saddam Hussein, că dezvolta o bombă nucleară, așa suntem acum avertizați că președintele Rusiei intenționează să invadeze Polonia. Nici una dintre afirmații nu are baze reale.

– Se pare că acei care aprobă acest conflict militar au o viziune geopolitică, care nu se acordă cu faptele și nu ține cont de cheltuielile uriașe sau de riscurile serioase la care se expune alianța occidentală în schimbul unui beneficiu nu parea mare sau chiar fără nici un beneficiu. Mai mult, se pare că ei acceptă supoziția dubioasă potrivit căreia americanii și ucrainenii au interese identice”.

          (Preluat de la canalul WarDonbass de pe rețeaua Telegram)

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toate cele spuse sunt adevărate. Doar că în ziua de azi, adevărul umblă cu capul spart!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874971