Hot News
Kadîrov nu a văzut ce rost ar avea pentru Rusia negocieri de pace privind Ucraina
12/08
”Lupta împotriva dezinformării” made în EU – doar neprofesionalism și minciuni sfruntate
12/08

WSJ: În pofida presiunii SUA, Egiptul nu va livra arme Ucrainei

Foto: Telegram/ tvc_ru

Autoritățile Egiptului au refuzat să livreze arme Ucrainei, informează cotidianul american The Wall Street Journal, citat de Rossiiskaia Gazeta.

În articolul pe această temă se precizează că, încă din luna martie, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, s-a adresat președintelui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi (în imagine), cu rugămintea de a livra Kievului proiectile de artilerie, rachete antitanc, sisteme de apărare aeriană și arme de calibru mic.

La momentul respectiv, Cairo nu a dat nici un răspuns, dar ulterior, administrația prezidențială a explicat că Egiptul nu va livra armament Kievului.

În același timp, WSJ menționează că reprezentanții SUA și ai Egiptului nu au confirmat oficial informațiile referitoare la desfășurarea de negocieri în acest sens.

Anterior, Elveția și Cipru au anunțat că refuză să trimită armament în Ucraina. În același timp, șeful Ministerului bulgar al Apărării, Todor Tagarev, a declarat că Sofia dorește să se alăture eforturilor de a furniza muniție regimului de la Kiev.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Uite cum țările africane se desprind, rând pe rând, de influența Statelor Unite. Bravo lor! Lasă că noi ne dăm peste cam și nu știm cum să asigurăm transportul a cât mai multor cereale din Ucraina, Bulgaria se oferă și ea să furnizeze muniție, iar Germania vrea să trimită rachete cu rază lungă de acțiune. Dovada că liderii țărilor africane sunt mult mai inteligenți, că vor să păstreze suveranitatea țărilor lor și acționează în interesul propriilor cetățeni. Coloniile și fostele colonii se eliberează de jugul american și occidental, iar țările europene se oferă singure ca sclave. Dar, un sclav care nu-și poate asuma propria revoltă și nu dorește eliberarea, nu merită să fie compătimit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108