Hot News
Robert Kennedy Jr.: SUA au fost implicate în crearea de laboratoare biologice în Ucraina
15/08
Polonia și-a desemnat principalul inamic. Și nu este Rusia
16/08

Statele Unite au împiedicat participarea reprezentanților ruși la evenimentele APEC

Foto: imago stock&people/Global Look Press

În modul cel mai grosolan, Statele Unite abuzează din nou de statutul lor de gazdă, discriminând, de această dată, participarea Rusiei la activitățile forumulului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), a anunțat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, relatează publicația Vzgliad.

Citat într-un comunicat postat pe canalul de Telegram al misiunii diplomatice, Antonov a precizat că partea americană nu a eliberat vize de intrare pentru reprezentanții mai multor ministere și departamente care reprezintă Rusia la respectivele evenimente desfășurate la Seattle.

La forum au fost trimiși diplomați ruși, unde ei ”acoperă” cele mai periculoase dezbateri și apără cu fermitate interesele țării noastre, compensând absența colegilor din ministerele și departamentele de resort, a subliniat Antonov.

Șeful misiunii diplomatice ruse a amintit că Rusia și Statele Unite sunt membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU și poartă o responsabilitate specială pentru afacerile lumii. În același timp, între cele două țări s-a acumulat un număr foarte mare de factori de iritare ce vizează problemele de securitate: combaterea terorismului internațional, problema schimbărilor climatice, problematica arctică și așa mai departe. Pe linia APEC, imaginea interacțiunii dintre Moscova și Washington este, de asemenea, extrem de negativă, a menționat Antonov.

El a subliniat că SUA se comportă într-un mod absolut inacceptabil ca parte care deține președinția APEC.

Partea rusă cere Administrației SUA să ducă în mod responsabil la îndeplinire îndatoririle asumate în calitate de președinte al forumului și a solicitat să fie emise pentru reprezentanții Rusiei toate permisele de intrare în termenele stabilite și nu în ultimul moment sau pentru evenimente care s-au încheiat deja, a conchis Antonov.

În primăvară, Statele Unite au încălcat termenele limită pentru eliberarea vizelor destinate reprezentanților Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU. Atunci ministrul de externe Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite că au abuzat de poziția țării care găzduiește pe teritoriul ei sediul ONU. Probleme au apărut chiar și cu obținerea vizelor pentru ministrul însuși și pentru membrii delegației sale, iar jurnaliștii ruși tot nu au mai primit viză.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite întotdeauna a abuzat de poziția ei mondială, nu doar de statutul de gazdă a vreunei reuniuni. Este o țară ,,democratică” și așa înțelege ea democrația. Aici este vorba și de bun simț, care îi lipsește în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091