Hot News
Stația lunară rusă a făcut prima fotografie a suprafeței Lunii
18/08
WP: Congresmeni americani, impotriva ajutorului acordat Ucrainei după previziunile serviciilor de informații
18/08

Experți ONU: Noua lege estoniană privind educația în limba maternă poate încălca drepturile omului

Foto: Telegram

Interzicerea educației în limba rusă în Estonia contravine dreptului internațional, au declarat experții Direcției Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), scrie publicația Vzgliad.

„Anulând predarea în limbile minorităților în unități preșcolare și în școli, noua lege restrânge drastic învățământul în limbile minorităților din Estonia, ceea ce contravine documentelor internaționale privind drepturile omului”, au subliniat experții.

ONU și-a exprimat nedumerirea legată de faptul că Tallinn a decis să ignore acțiunile de protest și mitingurile locuitorilor vorbitori de limbă rusă ai Estoniei și să nu țină cont de opiniile acestora.

”Prințesa războiului” atacă

Unul dintre politicienii care s-au pronunțat împotriva lichidării imediate a școlilor rusești a fost primarul orașului Tallinn, Mihail Kylvart (Partidul de Centru). Cu toate acestea, poziția sa este acum foarte precară.

Lichidarea grădinițelor și școlilor primare din Rusia este menționată în acordul de coaliție ca unul dintre punctele principale. Dreapta estonă jubilează, considerând că iminenta lichidare a educației rusești este triumful lor.

Primul ministru Kaia Kallas (Partidul Reformelor care a ieșit din coaliția cu ”centriștii”) protestează împotriva oricăror propuneri de stabilire a unui dialog între politicienii europeni și Moscova – și o face atât de furioas încât a fost supranumită „prințesa războiului”.

Kaya Kallas este cel mai războinic politician din Europa de azi. Apelurile sale de a învinge Rusia cu orice preț pun în umbră toate celelalte probleme. Are un singur scop – obținerea rapidă a independenței energetice față de Rusia. Cu ce ​​preț, nu-i pasă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Legile nu sunt respectate când este vorba de Rusia. Prim ministrul Kaja Kallas se afișează ca un politician războinic, dar cred că este doar o femeie isterică plină de ură și frustrări. S-a declarat agnostică, urăște Rusia, știe limba rusă (cum așa, nu consideră că e jignitor?) și cred că locul ei nu este la conducerea guvernului Estoniei. Nu poți lua decizii normale când ai sufletul plin de ură. Femeile cocoțate în funcții atât de importante ar trebui monitorizate mai atent, că o pot lua razna din cauze hormonale (menopauza, soț necorespunzător) sau din cauză că sunt paralele cu politica și diplomația. La Summitul pentru Democrație de la Copenhaga din luna mai, această ,,războinică” a declarat: ,,Rusia este un stat paria care trebuie să fie izolat. Nu rămâne loc pentru a cocheta cu ideea de a ne întoarce la relații normale cu Rusia. Presiunea comună împotriva Rusiei trebuie să crească, nu să descrească.” Cât este de bătăioasă reprezentanta Estoniei, o țară minusculă, cu o populație cât a orașului Ekaterinburg din Rusia. Chiar nu realizează în ce poziție se raportează față de Rusia? În Estonia nu mai sunt bărbați care s-o scuture puțin, toți și-au făcut operații de schimbare a sexului? Și pe ea a fermecat-o Zelenski? ,,Broasca mică are gura mare” – zicala care se potrivește acestei femei.
    Tot o piticanie de țară, Letonia, a publicat un memoriu pentru cetățenii ruși care locuiesc în această țară. Aceștia pot fi expulzați din țară chiar dacă trec examenul de limbă de stat (nivel A2), dacă nu întocmesc la timp actele necesare. Chiar și persoanele vârstnice și bolnave sunt obligate să susțină examene sub amenințarea expulzării.
    Aceste țări singure cer o scărmănare, fiindcă le mănâncă undeva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098