Hot News
Va deveni BRICS un rival geopolitic al G7?
21/08
Kremlinul, despre summitul BRICS, din Africa de Sud
22/08

Roskosmos: ”Luna-25” s-a prăbușit deoarece motorul nu s-a oprit la timp

Locul impactului navei spațiale ”Luna-25” cu suprafața Lunii/ Foto: Roskosmos

Roskosmos a dezvăluit cauza prăbușirii stației automate „Luna-25”. Potrivit directorului corporației, Iuri Borisov, motorul stației nu s-a oprit la timp, relatează Rossiiskaia Gazeta (RG).

„Pe „Luna-25” motorul nu s-a oprit la timp, a mai funcționat 127 de secunde în loc de 84, motiv pentru care s-a produs accidentul”, a explicat Borisov la postul de televiziune Rossia-24.

Potrivit precizărilor sale, Comisia pentru incidente analizează deja toate detaliile accidentului produs, iar informațiile astfel obținute vor fi folosite la planificarea următoarelor misiuni.

RG amintește că primele informații referitoare la accident au apărut cu o zi înainte: Roskosmos a confirmat că stația și-a încetat existența, după ce s-a ciocnit de suprafața Lunii. Legătura cu stația interplanetară s-a întrerupt pe 19 august, în jurul orei 14,57, ora Moscovei. Operațiunile de găsire a aparatului și de intrare în contact nu au dat nici un rezultat.

Institutul de Matematică Aplicată al Academiei Ruse de Științe a identificat locul și ora exactă a căderii ”Luna-25”. Nava spațială a căzut în craterul Pontecoulant G de 42 de kilometri din emisfera sudică a Lunii.

Înainte, Roskosmos a anunțat apariția unei situații neprevăzute care a nu a permis navei ”Luna-25” să efectueze trecerea pe orbita de preaterizare la parametrii stabiliți.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Îmi pare rău. Bine că în navetă n-au fost astronauți! Precis că SUA se bucură de acest eșec, dar să-și amintească de propriile eșecuri și tragedii: navetele spațiale Apollo 1 (nici măcar nu a fost lansată din cauza unui incendiu în timpul unui test, în 1967), Apollo 13 (la un pas de catastrofă, în 1970), Challenger (s-a dezintegrat și au murit 7 astronauți, în 1986), Columbia (la fel, au murit 7 astronauți, în 2003). Următoare misiune a navetei spațiale rusești va fi un succes. Rusia nu dă înapoi decât atunci când își ia avânt!
    Astăzi a fost Ziua Ofițerilor Rusiei. La mulți ani, tuturor ofițerilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093