Hot News
Putin vrea să fie promovate jocurile video rusești pe piețele BRICS
20/08
Lavrov, despre perspectivele negocierilor dintre Rusia și Occident. De ce UE și NATO nu vor să intre în contact cu Moscova?
21/08

Scott Ritter: Conflictul din Ucraina se află în faza finală

Foto: Reuters/ Izvestia

Conflictul din Ucraina se apropie de sfârșit din cauza pierderii potențialului de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat fostul agent de informații american, Scott Ritter, pentru Daily Planet, relatează Izvestia.

„Asistăm la stadiul final al acestui conflict, iar eu continui să susțin că Ucraina își va pierde eficacitatea de luptă până la sfârșitul verii, începutul toamnei”, a prezis agentul de informații.

Ritter a subliniat succesele obținute de Forțele Armate ale Rusiei pe direcția Kupiansk. În plus, el a menționat că un semnal al apropiatului sfârșit al conflictului au devenit, de asemenea, declarația șefului cancelariei Secretarului general al NATO, Stian Jenssen, privind cedarea de teritorii ucrainene cu scopul aderării la Alianță.

Pe 15 august, publicația VG a scris despre presupunerea lui Jenssen potrivit căreia Ucraina ar putea adera la Alianța Nord-Atlantică dacă ar fi de acord să cedeze Rusiei o parte din teritoriile sale.

A doua zi însă, Biroul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că autoritățile de la Kiev nu vor face schimb de teritorii de dragul aderării la NATO. În schimb, președintele a cerut Occidentului să sporească livrările de arme.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Conflictul s-ar fi încheiat de mult dacă nu intervenea America, dacă nu trimitea Ucrainei armament, bani și mercenari. Chiar de curând Biden s-a lăudat că va trimite avioane F16, la fel și Danemarca. Și noi (adică Ciolacu) ne-am lăudat că vom ajuta Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Până la sfârșit. Poate până la sfârșitul nostru! Fostul general-maior al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhiy Krivonos, a declarat că decizia lui Zelenski de a consolida apărarea în direcția Harkov vizează spălarea banilor și nu salvarea armatei ucrainene, precizând că: ,,Indiferent ce zid construim, va exista în continuare o armă care îl poate sparge. Acesta este un alt fapt care confirmă că Zelenski fură bani.” Prin urmare, nici Zelenski și nici Biden nu au interesul ca acest conflict să se încheie în curând, chiar dacă potențialul de luptă al ucrainenilor se diminuează. Este vorba de bani, de mulți bani, este vorba că amândoi sunt atât de ostili Rusiei, încât ar face orice pentru a o ruina, ceea ce nu se va întâmpla nici în cele mai frumoase vise ale lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090