Hot News
De dragul luptei împotriva Rusiei, SUA își schimbă ideologia
14/09
Evenimentul, dedicat marelui cărturar Dimitrie Cantemir
14/09

Senatorul Kosaciov: Polonia este nerecunoscătoare față de Rusia

Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Polonia îi scuipă în ochi pe soldații sovietici care au eliberat țara de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a scris, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, vicepreședintele Consiliului Federației al Federației Ruse, senatorul Konstantin Kosachev, relatează Gazeta.ru.

A fost reacția politicianului rus la afirmația făcută, într-un interviu acordat, în ajun, agenției de presă PAP, de viceministrul polonez de Externe și comisar guvernamental pentru reparații, Arkadiusz Mulyarczyk, potrivit căruia săptămâna viitoare își începe activitatea un grup de lucru special de evaluare a daunelor suferite de partea poloneză din vina URSS-ului, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Pentru Polonia modernă, este deja o practică obișnuită. Fostei ”hiene a Europei”, așa cum a numit-o Churchill (fostul premier britanic Winston Churchill – n.r.), îi place foarte mult să-i considere pe toți cei din jur ca fiind datornicii ei istorici”, a scris Kosaciov.

Senatorul a calificat drept monstruos faptul că un oficial al ministerului polonez de Externe nu consideră eliberarea drept ajutorul acordat de Uniunea Sovietică împotriva Germaniei.

Este cea mai evidentă flegmă trasă peste chipul tuturor celor care și-au dat viața pentru eliberarea Poloniei de naziști, a subliniat Kosaciov.

Politicianul a reamintit că aproximativ 600.000 de soldați sovietici au căzut în Polonia pentru ca această țară să nu mai fie niciodată sub jugul nazismului, iar peste 1,5 milioane au fost răniți.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Există la noi o vorbă despre ce înseamnă facerea de bine, dar nu-mi permit s-o scriu aici. Însă asta poate fi învățătură de minte pentru cazul în care Polonia va mai avea vreodată nevoie de ajutor. Este o țară parșivă, nerecunoscătoare, pe care pe bună dreptate Churchill a numit-o ,,hiena Europei”. O țară care mai are tupeul să ceară daune Rusiei! Dar cât valorează viața celor 600.000 de soldați sovietici care au murit apărând Polonia, cât costă suferințele celor care au fost răniți atunci? Au încercat să facă ei un calcul, se poate calcula în bani viața unui om? Au ei atâția bani să despăgubească Rusia? Ce nenorociți, ce parșivi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087