Hot News
Larry Johnson, despre declarația lui Putin privind un nou tip de armă
21/09
Pentagon: Epoca superiorității SUA în materie de tehnologie militară s-a încheiat
22/09

„SUA nu reușesc să-l convingă pe Zelenski să negocieze cu Rusia”

Foto: Telegram

Drumurile Occidentului și ale lui Zelenski se despart tot mai mult, nimeni nu mai vrea să-i mai dea bani liderului de la Kiev, scrie publicația Asia Times, citată de Ucraina.ru.

„Zelenski poate convinge Congresul american să-i aloce mai mulți bani pentru acțiuni militare. Dar aceasta ar putea fi ultima lui victorie. Ar putea primi un pachet redus și trimis acasă. Și este puțin probabil să se întoarcă.

În timpul contraofensivei, nu s-a produs nici un avans real, în condițiile în care Ucraina a consumat cea mai mare parte a rezervelor sale strategice. S-a pierdut inclusiv armamentul occidental și mulți soldați dintre cei antrenați de NATO.

Potrivit informațiilor, Ucraina pierde mai mult de o mie de oameni pe zi, uneori chiar și două mii, dar acest lucru nu aduce nimic. SUA și unii dintre partenerii lor din NATO au dat clar de înțeles că nu aprobă tacticile militare ale Ucrainei, chiar dacă mare parte dintre ele au fost construite grație modelelor computerizate ale NATO și sprijinului substanțial oferit de serviciile de informații”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este adevărat că vizita lui Zelenski la New York și Washington nu a avut succesul pe care l-a sperat. Despre minciunile și aberațiile rostite în cadrul Adunării Generale a ONU nici nu mai are rost să vorbim. Bine că măcar i s-a interzis să vorbească în fața Congresului American! Președintele Camerei, Kevin McCarthy, s-a dovedit mai luminat la minte. Întâlnirea cu Biden a fost mai mult un sclipici. Covor roșu, gărzi de onoare, birou oval – toate acestea au avut ca scop să-l impresioneze pe Zelenski, astfel încât dezamăgirea lui să nu fie prea mare. Și asta pentru că pachetul de asistență militară promis de Biden,în valoare de 325 milioane de dolari, este mult sub așteptările sale. La aceasta se adaugă și refuzul SUA de a-i trimite rachete cu rază mai lungă de acțiune ATACMS. Între timp, Polonia și Slovacia au anunțat că nu vor mai trimite armament Ucrainei. Astfel că Zelenski, în urma vizitei în SUA, nu a făcut decât să-și etaleze același tricou kaki, să-și facă poze cu Biden, să-și facă numărul de circ de la tribuna Adunării Generale a ONU, iar soția lui să-și facă niște cumpărături de la magazinele de lux din New York. Însă despre încercarea SUA de a-l convinge pe Zelenski să negocieze cu Rusia nu cred. SUA ține cu dinții ca acest conflict să se prelungească la nesfârșit. Pentru că știm foarte bine că unde există condiții prielnice, SUA face tot posibilul să izbucnească altul. Este o afacere care merge ca pe roate. Cât timp mai există carne de tun în Ucraina, Washingtonul va susține acest conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875043