Hot News
Lecțiile amare ale conflictului ucrainean pentru viitorul NATO
22/09
În Ucraina a fost aprobată Legea privind minoritățile naționale: Nici o indulgență pentru ruși
23/09

Zaharova: Ursula von der Leyen a mințit în legătură cu Hiroshima

Foto: RIA Novosti

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (în imagine), a mințit când a învinuit Rusia de tragedia de la Hiroshima, a scris reprezentanta oficială a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său de Telegram, relatează RIA Novosti.

Zaharova a precizat că von der Leyen „a rostit un discurs destul de remarcabil” la ceremonia de decernare a premiilor Consiliului Atlantic, pe 21 septembrie.

„L-a lăudat pe șeful guvernului japonez pentru susținerea acordată regimului de la Kiev și pentru că luptă împotriva Rusiei. A amintit că familia lui este originară din Hiroshima și că rudele sale au murit acolo în timpul bombardamentului nuclear din 1945. Despre Statele Unite și călăii lor, care au aruncat bombele asupra orașelor nipone și a populației civile, nici un cuvânt”, a constatat reprezentanta MAE rus.

Potrivit spuselor sale, „figuranta celor mai mari scandaluri de corupție din istoria UE a mers mai departe – a pus tragedia de la Hiroshima… pe umerii Rusiei”.

Zaharova a citat-o, de asemenea, pe von der Leyen, care a spus: „Multe dintre rudele dumneavoastră au murit când bomba atomică a ras Hiroshima de pe fața Pământului. Ați crescut cu poveștile supraviețuitorilor și ați vrut ca noi să învățăm din aceleași povești, să privim în trecut și să aflăm ceva despre viitor. <…> Rusia amenință din nou că va folosi arma nucleară. Este dezgustător, este periculos și, în umbra [în contextul] Hiroshimei, este de neiertat.”

„Ceea ce este dezgustător și periculos este cum minte Ursula von der Leyen”, a declarat reprezentanta diplomației ruse.

Politicianul Filippo: șefa CE a transferat vina pentru tragedia de la Hiroshima asupra Rusiei

În acest timp, liderul partidului francez ”Patrioții”, Florian Filippo, a scris, pe rețeaua socială X, că ”șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, încearcă să manipuleze opinia publică vorbind despre bombardamentul nuclear de la Hiroshima”.

„Iată cum încearcă să manipuleze mulțimea, făcând-o să creadă că Rusia, și nu America, a fost cea care a aruncat bomba asupra Hiroshimei (și Nagasaki)”, s-a supărat el.

„Această clică este înfiorătoare, trebuie să scăpăm de ea”, a estimat politicianul francez.

În august 1945, Statele Unite au aruncat bombe atomice asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki. Deflagațiile celor două bombe au spulberat instantaneu viața a 220.000 de oameni, iar peste 200.000 au murit din cauza dozelor letale de radiații. Marea majoritate a victimelor au fost civili.

Potrivit multor experți, din punct de vedere militar, nu există nicio explicație pentru aceste bombardamente, deoarece victoria asupra Japoniei militariste fusese asigurată, în principal, de zdrobirea de către trupele sovietice a armatei Kwantung de un milion de oameni.

Se consideră că, prin bombardarea orașelor pașnice, Statele Unite au urmărit în primul rând obiective politice – pentru a-și demonstra puterea, considerând armele atomice drept principalul mijloc de a înspăimânta popoare, și pentru a-și asigura superioritatea strategică.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Femeia asta malefică, Ursula, mă irită la culme! Este o catastrofă de femeie, care dacă va ajunge la conducerea NATO ar fi capabilă să declanșeze un război mondial. Pentru această calomnie adusă Rusiei ar trebui acționată în instanță. Dacă a rămas cu sechele de la pierderea poneiului, ar trebui tratată, dacă vorbește aiurea fără să cunoască istoria ar trebui trimisă la niște cursuri. Cum naiba să fie șefa Comisiei Europene acest personaj corupt, mincinos, tupeist și viclean? Ce fel de oameni degenerați se află la conducerea lumii, în posturi care le depășesc capacitățile mintale? I-aș trimite un cazac să-i dea câteva lovituri cu nagaika pe spinare, poate își revine. Dar nici Japonia nu e mai brează! În august, la comemorarea celor 78 de ani de la bombardarea lor de către SUA cu două bombe atomice, n-au pomenit nimic despre SUA. Este un fapt mult mai grav, fiindcă astfel demonstrează că nu dau doi bani pe viețile celor uciși atunci. Capitulează din nou în fața SUA! Jenant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068