Hot News
Putin, la Clubul Valdai: Fiecare stat și fiecare societate vrea să-și construiască propriul drum al dezvoltării
06/10
Președintele Slovaciei s-a pronunțat împotriva ajutorului militar acordat Ucrainei
06/10

Expert, despre declarațiile cheie din discursul președintelui Putin

Președintele Vladimir Putin și directorul științific al Clubului Valdai; Fedor Lukianov/ Foto: Kommersant

Conceptual, președintele a vorbit despre Rusia ca stat-civilizație, ca țară cu diferite culturi și naționalități mărețe. Iar mișcarea noastră înainte este posibilă doar datorită unei abordări civilizaționale care se opune politicii de constrângere, a comentat, pentru publicația Vzgliad, politologul Aleksandr Asafov discursul președintelui Vladimir Putin la sesiunea plenară a Clubului Internațional de dezbateri Valdai.

Politologul a subliniat în mod deosebit vorbele președintelui, potrivit cărora Rusia nu poate fi redusă la un numitor comun. „Rusia există în integritate, bogăție spirituală și culturală, ea s-a format de-a lungul mai multor secole ca țară cu diferite culturi și naționalități mărețe”, a adăugat expertul.

Declarațiile cheie din discursul lui Putin au fost că Rusia „a fost, este și va fi una dintre principalele civilizații ale sistemului mondial”. „Rusia este întotdeauna pregătită pentru o conlucrare constructivă cu toți cei care luptă pentru pace și prosperitate”, a subliniat Asafov.

În același timp, Occidentul, care a adoptat o poziție inerțială de păstrare a logicii lumii unipolare, îl va auzi pe Putin, dar ”public, va reacționa diferit”, este de părere expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091