Hot News
John Kirby: Fondurile pentru susținerea Ucraina s-au epuizat aproape
12/10
Lavrov: Decenii la rând, decizia ONU privind crearea unui stat palestinian a fost sabotată
12/10

Șeful FSB: În Ucraina luptă împotriva Rusiei membri ai ISIS

Directorul FSB, Aleksandr Bortnikov/ Foto: TASS

Membrii organizației teroriste „Statul Islamic” (ISIS, interzis în Rusia) luptă de partea Ucrainei împotriva Rusiei, a declarat directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, în cadrul unei reuniuni a Consiliului șefilor structurilor de securitate și serviciilor speciale, relatează RBC.

„Dispunem de informații demne de încredere, conform cărora în componența unităților icikerine și ale tătarilor din Crimeea luptă împotriva noastră membri ai ISIS și alții asemenea lor. Ei fac parte, de asemenea, din grupuri de sabotaj și recunoaștere, care sunt aruncate pe teritoriul Rusiei pentru a comite atacuri și acte teroriste”, a spus Bortnikov, citat de RIA Novosti.

Șeful FSB a menționat că guvernele statelor occidentale „facilitează activ deplasarea luptătorilor ISIS în zona conflictului ucrainean”.

Potrivit lui Bortnikov, serviciul de securitate a înregistrat participarea la acțiuni militare de partea Ucrainei a „angajaților a 13 companii militare private europene și a membrilor a nouă forțe proxy paramilitare străine”. El a acuzat SUA și NATO că transformă Ucraina într-o „sursă de amenințare militară și teroristă” la granița cu Republica Belarus.

Pe 19 iunie, directorul Departamentului doi pentru țările CSI din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Aleksei Polișciuk, a declarat că formarea unei rețele de agenți a Ucrainei pentru sabotaj în Rusia nu se deosebește cu nimic de activitățile Statului Islamic. Așa a comentat diplomatul informația difuzată de CNN la începutul lunii iunie, potrivit căreia în Ucraina a fost creată o rețea de agenți în interiorul Rusiei, agenți care se ocupă de organizarea unor acțiuni de sabotare a obiectivelor rusești și care au început să primească drone pentru atacuri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Trebuie anihilați! Ucraina este un stat nazist, în care își desfășoară activitatea și mulți teroriști. Răul trebuie stârpit din rădăcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093