Hot News
Proiectul de buget al Rusiei prevede acordarea de credite străine în valoare de 1,4 trilioane de ruble
14/10
Sondajele arată nivelul ridicat de încredere de care se bucură liderul rus
15/10

Politician polonez: Cum va plăti Ucraina pentru ajutorul acordat țării

Foto: Shutterstock

Varșovia va prezenta Kievului o notă de plată și va stabili o serie de condiții pentru ajutorul pe care Polonia l-a acordat Ucrainei, a declarat, în cadrul dezbaterilor electorale, Anna Brylka, candidat la funcția de deputat în Seimul țării din partea formațiunii de dreapta Confederația, relatează Gazeta.ru.

Vorbind la postul de televiziune Polsat, politicianul a subliniat că „recunoștința nu este o monedă de schimb în relațiile internaționale”.

„Dacă vrem să fim respectați, trebuie să prezentăm nota de plată pentru ajutorul acordat de noi, Confederația a prezentat Ucrainei o astfel de notă de plată și a estimat acest ajutor la 100 de miliarde de zloți, iar Confederația va stabili condiții clare și stricte pentru Ucraina”, a spus politicianul.

Anna Brylka a menționat că acest lucru presupune retragerea plângerii depuse de Kiev împotriva Varșoviei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) din cauza interzicerii importului de cereale ucrainene, încetarea „ucrainizării” comerțului bilateral, exhumarea victimelor masacrului de la Volînia și accesul Poloniei la procesul de reconstrucție a Ucrainei după încheierea conflictului.

Brylka a subliniat, totodată, că nu trebuie permis ca ajutorul pentru Ucraina să pună sub semnul amenințării securitatea alimentară a Poloniei.

Pe 22 septembrie, premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a cerut lui Zelenski să nu-i mai insulte niciodată pe polonezi.

El a amintit că șeful Ucrainei a rostit vorbe jignitoare în discursul său la ONU. Potrivit premierului, „polonezii nu vor permite acest lucru”. Morawiecki a remarcat că protejarea bunului renume al Poloniei constituie „cea mai importantă misiune” a guvernului republicii. El a atras atenția că, în actuala situație geopolitică, autoritățile poloneze intenționează să-și apere toate argumentele.

Pe 19 septembrie, Zelenski a declarat, în plenul Adunării Generale a ONU, că o serie de prieteni europeni ai Ucrainei „subminează solidaritatea și creează teatru politic, făcând din exportul de cereale un adevărat thriller”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nota de plată poate fi înaintată Ucrainei, dar buzunarele ei sunt goale. Pot fi vândute toate proprietățile lui Zelenski, bijuteriile soției lui și poprite toate conturile bancare. Dacă nu se acoperă suma, Polonia își poate lua regiunile vestice ale Ucrainei, la care visa de mult. Marea iubire dintre Polonia și Ucraina n-a ținut prea mult. Scurta ,,căsnicie” a luat sfârșit printr-un divorț scandalos. Bine că polonezii s-au dezmeticit și au realizat că tupeistul Zelenski este capabil să muște mâna care l-a hrănit. ,,Toți ne înșelăm, dar fiecare se înșeală altfel.” (Romain Rolland)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065