Hot News
Putin: Armata rusă a înaintat pe toată lungimea frontului
16/10
Putin, despre dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și China
16/10

Putin: Pierderi uriașe în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei după contraofensiva eșuată

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: interaffairs.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, într-un interviu acordat China Media Corporation, că pierderile înregistrate de armata Ucrainei pe parcursul contraofensivei forțelor militare sunt estimate ca opt la unu.

„Forțele Armate ale Ucrainei au anunțat că vor obține o înfrângere strategică a Rusiei și victorie pe câmpul de luptă. Au început ostilitățile intense, așa-numita contraofensivă. Continuă din 4 iunie. Nu există încă rezultate, doar pierderi uriașe. Pierderile sunt pur și simplu uriașe – un raport de aproximativ opt la unu”, a menționat liderul rus.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru CNN, că contraofensiva Forțelor Armate ucrainene „nu va avea un happy-end”.

„Toți ne dorim un succes, un final fericit (…). Mă refer la contraofensivă. Dar nu este un film cu un final fericit, nu vom avea un happy-end, am pierdut mulți oameni”, a spus Zelenski.

Pe 8 septembrie, la reuniunea Strategiei Europene ”Yalta” de la Kiev, Zelenski a declarat că Rusia, deținând superioritate în aer, oprește contraofensiva ucraineană.

„Dacă noi nu suntem prezenți în aer, dar Rusia este, ei ne opresc din aer. Ei opresc contraofensiva noastră”, a menționat Zelenski.

La sfârșitul lunii august, Financial Times a relatat că instructorii occidentali recunosc că, în contraofensiva lui, regimul de la Kiev nu a reușit să înregistreze progresele planificate.

„Soldații ucraineni și instructorii lor occidentali sunt foarte conștienți de faptul că, în cadrul mult așteptatei contraofensive, Kievul nu a reușit să marcheze progresele la care sperase.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski a trimis și trimite toți militarii la moarte sigură. Mai bine și-ar face sepuku, că e mai simplu și nu necesită atâtea pierderi de armament. Pokemonul Zele s-a uitat prea mult la filmele de la Holywood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076