Hot News
Expert, despre consecințele testelor efectuate de SUA pe poligonul nuclear din Nevada
21/10
Medvedev: Declarațiile despre ajutor militar ca „investiție rațională” se află dincolo de linia dintre bine și rău
21/10

Front Populaire: De dragul păcii, Kievul va trebui să cedeze teritorii

Foto: Front Populaire

Autoritățile ucrainene vor trebui să accepte concesii teritoriale pentru a încheia pacea cu Rusia, scrie revista franceză Front Populaire, relatează Ren.tv.

„Rezolvarea crizei ucrainene nu poate include o simplă încetare a focului și înghețarea conflictului. Acest lucru va necesita cu siguranță negocieri complexe pentru restaurarea stabilității și securității în Europa. Cu cât elitele conducătoare ale Europei înțeleg mai repede acest lucru, cu atât mai bine”, se arată în articol.

Potrivit autorului materialului, Jacques Sapir (în centrul imaginii), președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, trebuie să îndeplinească o serie de condiții obligatorii pentru încheierea păcii pe fondul slăbirii sprijinului occidental destinat Kievului. În special, Kievul va trebui să recunoască pierderile teritoriale și să garanteze Moscovei statutul său neutru, renunțând la intențiile de a adera la UE și NATO. În plus, va trebui să consfințească în Constituție folosirea limbii ruse la egalitate cu ucraineana. Ucraina va trebui, de asemenea, să se demilitarizeze, dar demilitarizarea poate fi compensată prin încheierea unui tratat de apărare reciprocă între Ucraina, pe de o parte, Germania, Franța și Polonia, pe de altă parte.

Publicația subliniază că pentru pentru naționalistă aflată la putere în Ucraina va fi greu să accepe aceste propuneri, dar alternativa este doar o continuarea la nesfârșit a conflictului și o creștere a numărului de morți.

„Nu va fi posibilă o rezolvare efectivă a crizei printr-o încetare a focului și prin înghețarea conflictului, iar elitele conducătoare ale Europei trebuie să realizeze acest lucru cât mai curând posibil”, a concluzionat Front Populaire.

Anterior, fostul diplomat american Chas Freeman a declarat că Ucraina nu va pune în aplicare planuri de acaparare de teritorii rusești și ar putea pierde și mai multe dintre pământurile sale. Potrivit expertului, dacă vor avea loc negocieri de pace între Moscova și Kiev, acestea nu se vor desfășura în condițiile Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ceea ce scrie Jacques Sapir în articolul său sunt recomandări care, dacă ar fi fost repectate de la început, nu s-ar fi ajuns la escaladarea conflictului. Zelenski nu va accepta niciodată o negociere cu Rusia și nici nu este lăsat să o facă. Occidentul vasal urmează instrucțiunile Americii și se aliniază dorinței acesteia de a continua și susține conflictul. Macron îl asigură pe Zelenski de susținerea sa, în pofida conflictului israeliano-palestinian. Într-o convorbire telefonică avută cu Zelenski, acesta i-a spus: ,,Susținerea franceză și europeană a Ucrainei va rămâne atât timp cât va fi necesar.” Premierul eston, Kaja Kallas, aflată într-o vizită la Palatul Élysée, a declarat că: ,,Trebuie să ne menținem mai mult ca niciodată susținerea Ucrainei, până la victorie.” La Forumul ,,Rebuilding Ukraine”, ținut în 19 octombrie la București, al nostru Nicolae Ciucă a spus că: ,,România se angajează să susțină Ucraina nu doar în timpul conflictului, ci și în refacerea postbelică și pe drumul său european.” Acestea au fost doar câteva declarații ale unor personaje care reprezintă țări vasale sau colonii ale SUA. Negocierile și încetarea conflictului vor fi posibile doar când se obține aprobare de la Washington. Până atunci, lingăii de serviciu sunt de partea SUA și a Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108