Hot News
Medvedev: Declarațiile despre ajutor militar ca „investiție rațională” se află dincolo de linia dintre bine și rău
21/10
Schröder a dezvăluit cine a împiedicat negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina
22/10

Ministerul Industriei și Comerțului a recomandat Lada, Aurus, UAZ, Moskvici și Haval pentru achiziții publice

Moskvici 3/ Foto: absatz.media

Ministerul Industriei și Comerțului a recomandat mașinile mărcilor Lada, Aurus, UAZ, Moskvici, Evolute și Haval pentru folosirea cu prioritate de către funcționarii de stat și municipali în scopuri oficiale, a anunțat biroul de presă al ministerului, citat de agenția TASS. .

„Ministerul Industriei și Comerțului al Rusiei a elaborat recomandări privind folosirea cu prioritate a mașinilor de producție autohtonă de către funcționarii publici. Până în prezent, Ministerul Industriei și Comerțului al Rusiei a recomandat achiziționarea următoarelor modele de autoturisme: marca Lada (modele: Vesta , Vesta SW Cross, Granta, Niva Travel, Niva Legend), marca UAZ (modele: ” Patriot”, „Pickup”, „Profi”, „Hunter”, SGR), marca Aurus (modele: Senat, Komendant), marca Moskvici (modele: 3, 3е, 6), marca Evolute (modele: I-Pro , I-Joy, I-Sky), marca Haval (modele: Jolion, Dargo, F7/F7x, H9)”, se arată în comunicat.

Lista include mașini cu un număr rusesc VIN, care sunt produse în Federația Rusă în baza unor contracte speciale de investiții. În vederea achiziționării, trebuie analizate cu prioritate modelele înalt localizate (adică piese de schimb fiind produse tot în Rusia), în timp ce achiziționarea de vehicule al căror nivel de localizare este sub pragul valoric de acces la achizițiile guvernamentale (în 2023 – cel puțin 3.200 de puncte) se poate realiza cu autorizație, care se eliberează în ordinea stabilită prin hotărâre a Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse.

Se intenționează ca lista să fie actualizată pe măsură ce noi modele fabricate în Rusia intră pe piață.

„Această decizie contribuie atât la susținerea cererii de mașini rusești, cât și la dezvoltarea ulterioară a industriei auto autohtone, la creșterea volumelor de producție și la modernizarea producției, la îmbunătățirea gamei de modele. Funcționarea stabilă a întreprinderilor din industria auto va permite, la rândul ei, să fie asigurată pe viitor o creștere economică a mai multor entități teritoriale ale Federației Ruse și ale întregii țări în general”, potrivit Ministerului Industriei și Comerțului.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a cerut în mod oficial ca funcționarii statului să folosească cu prioriatate autoturisme de producție autohtonă. Ulterior, Ministerul Industriei și Comerțului a asigurat că producătorii de automobile ruși vor putea satisface nevoia de mașini pentru sectorul de stat. Aurus, Avtovaz și Moskvici au declarat, de asemenea, că dispun de suficientă capacitate de producție pentru a satisface cererea de vehicule pentru sectorul public. La rândul său, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a spus că deputații intenționează să folosească mașini ale acestor mărci.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bună decizie! Îmi amintesc de frigiderele Zil, de aspiratoarele și storcătoarele de fructe aduse din Rusia, care erau de foarte bună calitate, trainice, robuste, funcționau chiar și 20 de ani. Acum, produsele din țările ,,civilizate”, te țin maxim 5 ani, dacă ai noroc. Sunt convinsă că și autoturismele au o bună calitate. Pe lângă asta, trebuie susținută neapărat industria autohtonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053