Hot News
Locotenent-colonelul Rasmussen: SUA caută un țap ispășitor pentru exploziile de la Nord Stream
13/11
Un general-maior al armatei Ucrainei îl vrea pe Zalujnîi candidat la președinția Ucrainei
13/11

Guvernul a majorat la 20% reducerea subvenționată de preț pentru achiziția de mașini agricole

Foto: dzen.ru

Șeful Guvernului rus, Mihail Mișustin, a semnat ordonanța de creștere a reducerii subvenționate aplicate la prețul de achiziție a mașinilor agricole pentru agricultorii din Orientul Îndepărtat și din cele patru noi regiuni. Documentul a fost publicat pe site-ul Cabinetului, informează publicația Vedomosti.

Valoarea reducerii pentru producătorii agricoli din Orientul Îndepărtat va crește de la 15 la 20%. Pentru Republicile Populare Donețk și Lugansk, Herson și Zaporojie, regiunile Kaliningrad, Crimeea și regiunile Districtului Federal Siberian, reducerea va fi de 15%. Pentru alte subiecte ale Federației Ruse – 10%. Se dorește ca această măsură să contribuie la nivelarea costurilor de transport al echipamentelor în regiunile îndepărtate.

„Sperăm că decizia luată va contribui la creșterea competitivității producătorilor agricoli și a constructorilor de mașini, la reducerea dependenței acestora de achizițiile din import, iar cetățenii noștri vor primi produse alimentare de înaltă calitate”, a declarat Mișustin la recenta ședință de Guvern.

În total, pentru a asigura agricultura cu utilajele necesare, în 2023, vor fi cheltuite 8 miliarde de ruble.

„Se intenționează ca în următoarele două luni să fie deja livrate în regiuni aproape 6.000 de tractoare rusești și beloruse. Agricultorii le vor putea cumpăra la prețuri fixe cu reduceri care le permit să economisească până la o cincime din valoarea de piață a produsului. Aceste fonduri vor fi compensate din bugetul federal”, a adăugat Mișustin.

Guvernul a lansat, în 2023, un mecanism de subvenționare a reducerilor de preț pentru utilaje agricole. Măsura se aplică tractoarelor, combinelor, cositoarelor, pulverizatoarelor și cultivatoarelor. Mecanismul a fost creat nu doar pentru susținerea agricultorilor, dar și ca sprijin pentru producătorii de echipamente, ajutându-i să crească volumul vânzărilor.

În iunie, asociația Rosspețmaș, care reunește 240 de companii autohtone producătoare de mașini și utilaje agricole și alte echipamente speciale, a cerut guvernului să ofere întreprinderilor din sector facilități similare celor care se aplică acum companiilor de IT. Era vorba despre acordarea de facilități la primele de asigurare și taxe.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este un câștig în agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875025