Hot News
UNIAN: Transportatorii polonezi de la graniță au blocat livrările de armament către Ucraina
25/11
Putin: Din inteligența artificială poate ieși un xenofob
25/11

Economist britanic spune adevărul despre conflictul din Ucraina

Foto; Getty/ Unherd

Într-un articol pentru publicația UnHerd, analistul britanic, Philip Pilkington, scrie că liderii occidentali refuză să accepte inevitabilul, relatează Rambler.ru.

În opinia economistului, Occidentul vrea pace, dar pentru Moscova nu are sens să accepte acum un acord.

Conflictul din Ucraina, continuă Philip Pilkington în articolul său, a dus la slăbirea economiei europene. Creșterea prețurilor la resurse energetice a distrus baza industrială a Lumii Vechi, spulberându-i competitivitate pe piața mondială.

După cum subliniază expertul, Occidentul a epuizat deja toate resursele disponibile pentru a sprijini Kievul. Iar prăbușirea industriei aliaților Statelor Unite a provocat o penurie de muniții, în timp ce Rusia a demonstrat că, în caz de nevoie, poate produce cu ușurință volumul necesar de obuze de artilerie.

„Se ridică întrebarea: de ce rușii s-ar așeza la masa negocierilor, dacă ei înaintează în sectoarele strategice cheie?”, ar fi curios să afle Pilkington.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pe de altă parte, colonelul Douglas McGregor declară că liderii țărilor NATO îi cer lui Zelenski, în convorbiri particulare, să-și părăsească postul cu demnitate ca să fie înlocuit cu cineva care va trebui să negocieze cu Rusia. Occidentul nu vrea nici o pace. Dacă ar vrea, n-ar mai trimite arme în Ucraina. Nu poți vorbi de pace când stai călare pe tunuri și lăzi cu armament. Și-au găsit marioneta perfectă în Zelenski, iar toate declarațiile despre pace sunt simple abureli. Acum și-a dat seama Occidentul că-i este distrusă baza industrială? Când a luat decizia de a înarma Ucraina și de a impune sancțiuni Rusiei, ce cap au folosit pentru o asemenea gândire iresponsabilă? Occidentul vrea gaz rusesc? Înainte de asta să plătească Rusiei distrugerile asupra gazoductelor sale și despăgubirile rezultate din nefuncționarea lor. Că tot Occidentul e bun de plată fiind părtaș la un asemenea act de sabotaj, nu doar SUA și Norvegia (implicate direct) sau Germania, Danemarca și Suedia (care au știut ce urma să se întâmple). Toate țările care au tăcut și au acceptat acest act mârșav sunt bune de plată. Să nu se mai plângă că și-au epuizat rezervele de muniții și că au probleme cu resursele energetice. Au ceea ce au căutat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126