Hot News
Diavolii cosmici: Cinci asasini ai sateliților-spion ai NATO
04/12
Franța a ascultat părerea Rusiei despre Ucraina
05/12

Asta nu este Rusia. The Economist a găsit pe cine să acuze că Ucrainei i-a fost furat Crăciunul

Kievul noaptea. 1 ianuarie 2023/ Foto: AP

Premierul Ungariei, Viktor Orban, și candidatul la funcția de șef al guvernului Țărilor de Jos, Geert Wilders nu vor permite Ucrainei să intre în Uniunea Europeană, scrie publicația The Economist, citată de agenția RIA Novosti.

„Din păcate, este greu de presupus că anul 2023 se va încheia într-o notă optimistă. Ungurul (Orban, n.r.) care a furat Crăciunul este, astăzi, deosebit morocănos și înfierbântat, iar foarte curând acest Grinch ar putea primi un nou aliat de pe flancul drept, pentru că olandezul Geert Wilders a câștigat alegerile pe 22 noiembrie”, se arată în material.

Autorul articolului precizează că summitul pentru aderarea Ucrainei la UE, planificat pentru mijlocul lunii decembrie, ar fi trebuit să „reverse valuri de bani peste Kiev” și să garanteze apartenența lui la Uniune. Dar Orban și Wilders, care se opun extinderii UE, împiedică întâlnirea să-și atingă obiectivele, notează ziarul.

Kievul s-ar putea confrunta cu o lipsă de bani la începutul anului viitor. Fără o trimitere coordonată de fonduri în Ucraina, UE ar putea pierde încrederea republicii post-sovietice, este de părere autorul articolului din The Economist.

La începutul lunii noiembrie, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina și Moldova. Decizia oficială de demarare a procesului va fi discutată la summitul UE de la Bruxelles, din zilele de 14 și 15 decembrie. Decizia trebuie aprobată în unanimitate de toți membrii UE, dar autoritățile maghiare au declarat că nu vor susține însrierea acestei chestiuni pe ordinea de zi a viitorului summit.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Publicația The Economist a luat-o razna. Cel sau cea care a scris acel material bate câmpii. Ce legătură are Crăciunul cu intrarea în UE? Așa a dorit să sensibilizeze inimile cititorilor? Nu i-a reușit! Dacă Viktor Orban nu dorește să susțină aderarea Ucrainei în UE, cu siguranță că are motivele lui bine întemeiate și este dreptul lui de a avea o altă opinie față de ceilalți. Ucraina este terminată, despre ce revărsări de bani vorbește autorul articolului? Să aloci bani care intră într-o groapă fără fund, asta înseamnă prostie. SUA și Occidentul, cu ajutorul lui Zelenski, au distrus Ucraina. Orban încearcă să-și apere interesele țării, ceea ce ar trebui să constituie un model pentru toate țările membre UE. Dacă toate articolele din editorialul britanic The Economist sunt de aceeași calitate cu acesta, atunci editorul șef Susan ,,Zanny” Minton Beddoes poate să-l închidă. Poate a primit indicații de la stăpân ce poate publica. În anul 2015, când a preluat conducerea editorialului (fiind prima femeie care a ocupat această funcție de la înființarea lui), Susan Minton Beddoes a fost unul dintre cei 133 de invitați la cea de-a 63-a conferință Bilderberg. Atunci a avut loc o întâlnire doar cu invitație pentru liderii de top în afaceri, politicieni, cadre regale, pentru o discuție informală și secretă asupra problemelor mondiale. Funcția oferită la The Economist costă, nu se dă pe gratis. Însă calitatea publicației scade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874977