Hot News
Tragedie. Tucker Carlson a făcut o declarație șocantă despre Rusia
10/12
Antidiplomatico, despre cel mai ”nepericulos” succesor al președintelui Zelenski
10/12

Orban: Diferențele dintre UE și Rusia nu sunt motiv pentru a renunța la cooperarea

Viktor Orban/ Foto: Kommersant

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că diferențele dintre Uniunea Europeană și Rusia nu ar trebui să fie un motiv pentru a renunța la cooperarea, realatează Kommersant.

Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Point, șeful Guvernului de la Budapesta a subliniat că o mare parte a lumii este diferită de Europa.

„Rusia aparține unei alte forme de civilizație… Din punct de vedere istoric, politic, geografic, tradițional este o alfel de țară… Întrebarea este dacă diferențele noastre sunt un motiv pentru a nu coopera. Răspunsul meu este nu”, a spus domnul Orban, citat de RIA Novosti.

Potrivit politicianului, el face apel la o dezbatere rațională privind construirea de noi legături cu Rusia. Între țările UE există dezacorduri în această chestiune, a adăugat Viktor Orban.

La începutul lunii decembrie, publicația Politico a scris că în Uniunea Europeană se conturează o criză din cauza poziției lui Viktor Orban împotriva ajutorului acordat Ucrainei. Potrivit sursei citate, Bruxelles-ul analizează variante de „cumințire” a Budapestei, inclusiv prin privarea țării de dreptul de vot. Financial Times a anunțat anterior că Austria și Ungaria continuă și acum să fie dependente, în mare măsură, de livrările de gaze rusești către Europa.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Construirea unei noi legături cu Rusia nu se poate realiza atâta timp cât Occidentul și SUA au atitudini ostile față de ea. Iar dragoste cu forța nu se poate. Până când aceste state nu-și revizuiesc politica și comportamentul, cooperarea dintre ele și Rusia nu va fi posibilă. Nu poți trata un stat ca fiind inferior ție, nu-i poți aplica sancțiuni fiindcă nu-ți ascultă ordinele, nu poți să-l privești cu dușmănie și să instigi și pe alții la acest sentiment, ca apoi să ai pretenția să coopereze cu tine. Doar când Occidentul și SUA își vor rezolva aceste probleme de care suferă, doar atunci Rusia va accepta o cooperare cu ele. Rusia nu cerșește nici atenție și nici milă. Rusia nu se umilește în fața nimănui, că nu are de ce. Când te lași umilit îți pierzi demnitatea. A nu se confunda umilința cu smerenia! Rusia nu depinde de nimeni, decât de Dumnezeu. Este o țară suverană și-a recâștigat demnitatea și poziția în lume. Cu Rusia se poate trata doar de la egal la egal și cu respect. Viktor Orban spune că ,,Rusia aparține unei alte forme de civilizație.” Da, Rusia aparține unei forme de civilizație normale, nu uneia degradate cum e la modă prin SUA și Occident. Pentru că acestea din urmă se numesc pe sine ,,civilizate”, doar că civilizația lor a devenit decadentă. Se tăvălesc în noroi, în tot felul de anormalități și comporamente deviante. Au pierdut simțul realității și bunul simț. Între toate țările acestei lumi există diferențe culturale, istorice, politice, geografice, tradiționale. Ceea ce le poate apropia este educația și respectul reciproc. Ei, tocmai la aceste capitole stau cam prost occidentalii și americanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091