Hot News
Filmul documentar ”Misterul Tezaurului românesc din Rusia” (VIDEO)
16/12
Serghei Mironov: Putin va candida la alegeri ca independent
17/12

Peste 79% dintre rușii intervievați de VȚIOM au declarat că au încredere în Putin

Foto: Vedomosti

Fundația de Opinie Publică (FOM) a prezentat rezultatele unui sondaj conform căruia 77% dintre cetățenii intervievați au încredere în președintele Rusiei, Vladimir Putin. Indicatori similari a publicat și Centrul Național pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM) – 79,3% dintre repondenti au răspuns, la rândul lor, pozitiv la întrebarea directă privind increderea în șeful statului, relatează Vedomosti.

La studiul FOM au participat 1.500 de locuitori din 53 de entități constitutive ale Federației Ruse. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 decembrie. 79% dintre repondenți sunt convinși că, în funcția pe care o deține, Putin face o treabă mai degrabă bună. Acest indicator este mai mare cu 2% comparativ cu decembrie 2022. 58% dintre participanții la sondaj au evaluat pozitiv activitatea premierului Mihail Mișustin și 54% pe cea a guvernului. Alți 26% dintre repondenți consideră că executivul lucrează mai degrabă prost. Comparativ cu decembrie anul trecut, acest indicator este mai mic cu 5%. Nu au știut ce să răspundă 19%.

VȚIOM a realizat sondajul folosind metoda interviului telefonic din octombrie până în decembrie, la el participând 1.600 de persoane. Indicatorul de aprobare a activității lui Putin a fost, în perioada 4-10 decembrie, de 76,0%. Activitatea guvernului a fost evaluată pozitiv de 51,5% dintre repondenți, pe cea a lui Mișustin, de 53,9%.

Pe 17 octombrie, secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, a estimat, ca părere personală, că Putin nu are concurenți și că „este politicianul și omul de stat numărul 1 din țara noastră”. Pe 8 decembrie, Putin și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale din 2024.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și eu am încredere în Vladimir Putin! Domnul Dmitri Peskov a greșit când a spus că președintele Putin ,,este politicianul și omul de stat numărul 1 din țara noastră.” Vladimir Putin este politicianul și omul de stat numărul 1 din lume. Este cel mai bun președinte al secolului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048