Hot News
Serghei Mironov: Putin va candida la alegeri ca independent
17/12
Serghei Karakaev, despre noile sisteme de rachete ale Rusiei
17/12

Putin: Rusia începe un deceniu de proiecte grandioase

Calea ferată de mare viteză Moscova - Sankt Petersburg. Trenul ”Sapsan”/ Foto: TASS

Vorbind la cel de-al IV-lea Congres al Lucrătorilor Căilor Ferate din Rusia, președintele Vladimir Putin, a anunțat planuri privind crearea unei întregi rețele de căi ferate de mare viteză (TGV), care va reduce semnificativ timpul petrecut pe drum între marile orașe, scrie publicația Vzgliad.

Comentând ideea, expertul în dezvoltarea căilor ferate, Serghei Sigaciov a remarcat că un asemenea drum de fier va fi eficient cu condiția creării unei rețele largi, așa cum este, spre exemplu, în China, care a deveni lider mondial la această clasă de transport.

„Dacă proiectul va include o linie care trece prin mai multe orașe mari, un astfel de proiect se va amortiza. În ultimă instanță, creșterea mobilității economice a cetățenilor duce la faptul că efectul general devine pozitiv”, a apreciat Sigaciov.

Potrivit estimărilor sale, China ar putea împărtăși tehnologiile ei cu Rusia, având în vedere că între cele două țări au fost stabilite relații de parteneriat strategic.

La Congres, s-a anunțat că o asemenea rețea de căi ferate de mare viteza ar putea include și cele două republici din Donbass.

În august, șeful Căilor Ferate Ruse, Oleg Belozerov, a declarat că realizarea unor linii de cale ferată de mare viteză își va amortiza cheltuielile și va avea un mare efect multiplicator pentru economia țării.

Putin, despre încercările de a construi Podul Crimeii de Nicolae al II-lea și Stalin

Decizia de a construi Podul Crimeii a fost luată în timpul domniei împăratului Nikolai al II-lea și pe vremea liderului URSS, Iosif Stalin, dar a fost pusă în aplicare abia acum și s-a făcut în mod strălucitor, a mai spus președintele rus la același Congres.

„Cred că o astfel de decizie istorică privind construcția a fost luată înaintea noastră. Prima astfel de decizie a fost luată de Nicolai al II-lea, a doua – de Iosif Vissarionovici Stalin, iar noi nu am făcut decât să o transpunem în viață”, a spus Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin și-a exprimat admirația pentru curajul și eroismul de care au dat dovadă cei care au restaurat elemente ale podului după atacurile teroriste.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Arată nemaipomenit trenul Sapsan! Am văzut multe înregistrări din gările și din trenurile rusești. M-au impresionat sistemul de siguranță la intrarea în gări, verificarea călătorilor la urcarea în trenuri și curățenia exemplară din vagoane. O cooperare cu China privind dezvoltarea căilor ferate ar fi o mare realizare pentru Rusia, având în vedere suprafața țării și distanțele mari între orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064