Hot News
Hersh a dezvăluit noi detalii despre explozia de la gazoductele Nord Stream
23/12
Lovitură de stat și execuția lui Zelenski: Previziune îngrozitoare pentru Ucraina
23/12

Orban a întrebat dacă Ucraina va fi primită în UE cu noile regiuni ale Rusiei

Premierul Ungariei, Viktor Orban/ Foto: Reuters

În dezbaterea planurilor privind primirea Ucrainei în UE, se ridică întrebarea în ce format va adera țara la Uniune, având în vedere că unele regiuni sunt sub controlul Rusiei, a declarat premierul Ungariei Viktor Orban într-un interviu pentru HirTV, relatează cotidianul Vedomosti.

„Vorbim despre o țară pe al cărei teritoriu se află soldați ruși. Îi vom primi și pe ei (în UE)?” – a întrebat, retoric, Orban, adresându-se Bruxelles-ului.

În opinia lui, posibila demarare a negocierilor cu regimul de la Kiev va antrena consecințe negative. Premierul ungar a subliniat încă o dată că Ucraina nu este pregătită pentru acest proces.

După cum amintește Vedomosti, Orban a declarat, anterior, că poziția Budapestei în această chestiune nu este ”un subiect de târguială” și a cerut ca subiectul să nu fie condiționat de vreo ”problemă legată de bani”. El a mai spus că Ungaria nu va permite ca negocierile cu Kievul să înceapă, chiar dacă ar fi singurul stat membru UE care se opune în această privință.

Dar la summitul UE, Consiliul European a adoptat în unanimitate decizia privind începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei și Moldovei la UE. Pe parcursul dezabaterilor aferente, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz i-a propus lui Orban să „bea o cafea” în afara sălii de ședințe, a scris Politico. Ca atare, premierul ungar a părăsit sala și nu a mai folosit veto-ul său asupra deciziei UE. Ulterior, el a criticat acțiunile țărilor Uniunii, declarând că Ungaria nu vrea să ia parte la această „decizie proastă”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ieșirea ,,la o cafea” a lui Viktor Orban, i-a adus 10 miliarde de euro de la Comisia Europeană. Prioritar în politica externă a lui Orban se află interesele Ungariei. De la Bruxelles s-a întors acasă cu miliarde de euro, din China s-a întors cu numeroase contracte (compania chineză de autovehicule electrice BYD va construi prima sa fabrică europeană la Szeged). Premierul olandez a declarat la începutul summitului UE că vor trece mulți ani până la finalizarea aderării Ucrainei la UE. Asta, dacă va mai exista Ucraina… Până atunci, Orban își vede de interesele lui. Un tip deștept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875104