Hot News
Zaharova, despre dovezile ”înscenării necrofile” de la Bucea
24/12
Sărbători fericite!
24/12

Alegeri prezidențiale în Rusia: 29 de persoane și-au depus candidaturile

Ella Pamfilova/ Foto: TASS

Numărul pretendenților la calitatea de candidat la președinția Federației Ruse pentru viitoarele alegeri, a ajuns deja la 29, a anunțat șefa Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, relatează TASS.

„Mulți dintre colegii noștri merg acum la adunările candidaților, care sunt deja 29”, a spus ea.

Referindu-se la demararea procesului de desemnare a candidaților, Pamfilova a precizat că ședințele Comisiei Electorale Centrale se vor desfășura în afara graficului de lucru, precum cea de astăzi. Pamfilova a adăugat că următoarele reuniuni sunt programate pentru 27 și 29 decembrie.

Conform legii cu privire la alegerile Președintelui Federației Ruse, candidații independenți trebuie să fie susținuți la adunarea grupului de alegători. Comisia Electorală trebuie informată din timp cu privire la reuniuni. Termenul limită pentru depunerea documentelor de către independenți este 27 decembrie. Partidele politice își pot propune candidații la congrese, în timp ce candidații din partidele parlamentare sunt scutiți de strângerea de semnături. Candidații din partea partidelor trebuie să depună documentele necesare până la 1 ianuarie.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în perioada 15-17 martie 2024.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oricâți candidați ar fi, tot Vladimir Putin va fi ales!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108