Hot News
De Crăciun, la Moscova funcționează aproape 550 de biserici
07/01
Publicația ”Voina s feikami” (Warfakes) dezvăluie minciuna Kievului privind rachetele hipersonice ”Kinjal”
07/01

În vestul Ucrainei au refuzat demolarea unui monument al soldatului sovietic

Foto: Unsplash

Administrația satului Pușkino din regiunea ucraineană Transcarpatia a refuzat să demoleze monumentul soldatului sovietic, transmite RIA Novosti, citând o declarație făcută în acest sens de organizația neguvernamentală „Decomunizare. Ucraina”.

Potrivit agenției de presă, la mesajul remis publicității de șeful respectivei organizații a răspuns președintele satului, Stepan Kovaci, care a anunțat că este vorba despre „poziția neschimbată și neclintită exprimată de locuitorii din Pușkino”.

Șeful satului a adăugat că această poziție a fost confirmată pe 24 decembrie în cadrul adunării generale a locuitorilor. La reuniune s-a hotărât în unanimitate să nu fie demontată sculptura soldatului sovietic și obeliscul dedicat soldaților satului.

Gazeta.ru amintește că, în decembrie, s-a anunțat că în orașul Nikopol, din regiunea ucraineană Dnepropetrovsk, aproape 50 de străzi și alei, ale căror nume au legătură cu Rusia și Uniunea Sovietică, au fost redenumite.

În Ucraina, străzile sunt redenumite în mod regulat sau sunt demolate monumentele legate de Rusia și de URSS.

2 Comments

  1. Dan Crasnic spune:

    Bravo lor!

  2. Carmen spune:

    Felicitări locuitorilor satului Pușkino! Mai există oameni care gândesc, oameni care nu se luptă cu statuile și nu se lasă antrenați în mizeria impusă de guvernul de la Kiev. Acei soldați și-au dat viața pentru ca urmașii lor să trăiască. Să demolezi statui, să redenumești străzi, să distrugi cărți doar pentru că aduc aminte de Rusia, este o imbecilitate și o atitudine pe care doar naziștii au avut-o. Dar, iată că naziștii sunt printre noi și ideologia lor bolnavă încearcă să supună mințile oamenilor. Bine că mai sunt oameni cu mintea trează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875069