Hot News
Daily Mail: Comportamentul lui Putin în Ciukotka a provocat furie în Occident
11/01
Statele Unite nu se vor justifica pentru importul de petrol rusesc
12/01

Rușii au dezvoltat un ”coșmar nocturn” pentru Ucraina

Drona-kamikadze ”Kub”/ Foto: RIA Novosti

Dronele de atac modernizate rusești „Kub” vor deveni o mare problemă și un „coșmar nocturn” pentru Ucraina, scrie publicația Newsweek, citată de Vzgliad.

Într-un dialog cu jurnaliștii de la Vzgliad, expertul militar Maksim Klimov, explică faptul că drona-kamikadze este proiectată să distrugă ținte aflate la mare depărtare.

„De fapt, este parte a nișei artileriei noastre cu rază lungă de acțiune. Alte drone operează exclusiv pe linia contactului de luptă, în timp ce „Kub” și „Lanțet” permit să fie aplicate lovituri în profunzimea pozițiilor inamicului. Este exact elementul care le face un adevărat coșmar nocturn pentru Forțele Armate ale Ucrainei”, subliniază expertul.

Interlocutorul publicației Vzgliad a calificat dronele „Kub” și „Lanțet” unele dintre cele mai de succes realizări ale industriei de apărare.

„Sunt asemenătoare în privința caracteristicilor lor, dar au scheme aerodinamice diferite. În viitor, „Kub” ar putea dezvolta o viteză considerabil mai mare (acum, are 130 km/oră), ceea ce va permite o reacție mai rapidă la amenințări. În plus, ”Kub”, ca și ”Lanțet”, de altfel, are capacitatea de a lucra în tandemn cu alte drone”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,În noapte undeva mai e
    tot ce a fost și nu mai e,
    ce s-a mutat, ce s-a pierdut
    din timpul viu în timpul mut.”
    (Lucian Blaga)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904497