Hot News
Politolog: Garanțiile de securitate ale Franței pentru Ucraina vor deveni o ficțiune
18/01
Istoricul Neil Ferguson, despre avansul decisiv al Rusiei în Ucraina
19/01

Iuri Ghempel: Declarațiile privind desfășurarea unei flote neutre în Marea Neagră, o aiureală

Sevastopol/ Foto: RIA Novosti

Ideea desfășurării unei flote neutre în Marea Neagră, despre care se vorbește în raportul Forumului Economic Mondial (WEF), este o aiureală banală, a declarat șeful Comisiei pentru diplomație națională și relații interetnice a parlamentului Crimeii, Iuri Ghempel, scrie Rambler.ru.

În raportul WEF este afirmată necesitatea creării unei forțe operative navale în Marea Neagră, care să escorteze navele de marfă încărcate cu cereale și îngrășăminte.

„Această idee este o aiureală banală a partenerilor noștri, în ghilimele, și cea mai stupidă ingerință în treburile și interesele Federației Ruse”, a spus Ghempel, citat de RIA Novosti.

El a subliniat că flotele militare ale țărilor care nu sunt riverane la Marea Neagră nu au ce căuta în Marea Neagră.

Anterior, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Andrei Klimov, a declarat că desfășurarea în Marea Neagră a flotei statelor care nu aparțin țărilor din regiune este o încălcare a acordului privind utilizarea Strâmtorii Bosfor.

Potrivit președintelui partidului turc ”Vatan” (Patria), Dogu Perincek, navele NATO nu vor intra în Marea Neagră în situație în care se desfășoară operațiunea militară specială rusă în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru acele nave amatoare de senzații tari există mine, rachete, drone. Vor putea afla și părerea Turciei, care nu diferă cu nimic de cea a Rusiei. Pentru astfel de ,,mâncărimi” există mai multe remedii. Unii de la Davos cred că s-au drogat, că altfel nu-mi explic de unde le-a venit asemenea idee tâmpită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076