Hot News
Occidentul riscă să piardă sute de miliarde de dolari din cauza confiscării activelor Băncii Centrale a Rusiei
22/01
Istoricii, despre activele imobiliare din străinătate ce pot intra sub incidența decretului lui Putin
23/01

Lavrov a promis că va trata Ucraina „așa cum fac frații”

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU. Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Moscova este pregătită pentru negocieri „privind înlăturarea cauzelor situației tragice pentru Ucraina”, a declarat Lavrov. În opinia lui, acuzațiile că Rusia plănuiește să atace alte țări are legătură cu dorința de a ”stoarce bani” pentru Kiev, relatează RBC.

După ce Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina, „fie prin mijloace militare sau pașnice”, popoarele celor două țări vor trăi „exact așa cum se cuvine între frați și buni vecini”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, dedicată situației din Ucraina.

Potrivit ministrului, Rusia a păstrat întotdeauna disponibilitatea pentru negocieri, dar nu despre cum să rămână la putere actuala conducere a Ucrainei și să-i ”răsfățăm cu fantezii”, ci pentru a ”depăși moștenirea deceniului devastator al jefuirii țării și violenței împotriva poporului său, despre înlăturarea cauzelor situației tragice din Ucraina”.

Șeful Ministerului de Externe consideră că inițiativele de pace propuse de Ucraina și aliații ei „nu au nici o legătură cu pacea și servesc doar ca acoperire pentru continuarea războiului și pomparea banilor de la contribuabilii occidentali”. Partea rusă a calificat deja „formula de pace” a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind inacceptabilă, care, printre altele, presupune retragerea trupelor ruse, restabilirea integrității teritoriale, fixarea sfârșitului conflictului și alte puncte. Pentru o reglementare pașnică, Moscova cere inclusiv recunoașterea „noilor realități teritoriale”, oprirea livrărilor de arme occidentale Ucrainei, „demilitarizarea și denazificarea”, precum și asigurarea drepturilor cetățenilor vorbitori de limbă rusă. Ucraina a exclus încheierea păcii cu Rusia „cu orice preț”.

Acuzațiile exprimate „la cele mai înalte eșaloane ale Statelor Unite” cu privire la disponibilitatea Rusiei de a ataca alte țări au drept scop „stoarcerea de bani de la Congres și parlamentele europene” pentru ajutor militar destinat Ucrainei, consideră șeful Ministerului de Externe.

La sfârșitul anului 2023, autoritățile mai multor țări au vorbit despre o amenințare tot mai mare din partea Rusiei. În mod special, președintele Cehiei, Petr Pavel, a afirmat că, pe fondul conflictului militar din Ucraina, țările NATO percep Rusia drept „amenințarea numărul unu”. Necesitatea ca Europa să se „pregătească urgent” pentru un potențial conflict cu Rusia a fost subliniată și de șeful de stat major al armatei belgiene, amiralul Michel Hofmann, și de comandantul armatei olandeze, general-locotenentul Martin Wijnen. Președintele american Joe Biden a spus că, după „capturarea Ucrainei”, Rusia nu se va opri și că, pe viitor, va ataca țările NATO; șeful comitetului militar al Alianței, amiralul Rob Bauer, a cerut țărilor blocului să se pregătească pentru un război de amploare cu Rusia în următorii 20 de ani.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oricât de mult ar dori Rusia negocieri rezonabile, acestea nu vor avea loc. Și asta nu doar pentru că Zelenski le refuză cu încăpățânare, ci din cauza Statelor Unite. Scopul SUA nu este de a ajuta Ucraina, li se rupe lor de Ucraina! Scopul lor, de fapt scopurile lor sunt altele: aducerea NATO la porțile Rusiei, interzicerea accesului Europei la gazele ieftine rusești, uciderea a cât mai mulți ruși, dezmembrarea Rusiei și jefuirea bogățiilor. Ca să nu mai amintesc de marile afaceri cu armament, din care se scot o grămadă de bani. Nu e vorba, nici pe departe, de a ajuta Ucraina să-și elibereze teritoriile pe care le-a pierdut. SUA nu ajută niciodată, SUA profită, SUA abandonează. Dacă Ucraina nu a învățat din lecția Georgiei, când Statele Unite a abandonat-o în 2008, atunci înseamnă că sunt analfabeți istoric și își merită soarta. Rusia nu va renunța niciodată la teritoriile pe care le-a cucerit și le-a anexat, asta trebuie să fie clar! Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a declarat în august 2023, referindu-se la revendicările Ucrainei asupra teritoriilor pierdute, că ,,Orice întoarcere la modul în care au fost lucrurile înainte este o iluzie.” Iar avertizările acelor personaje defecte, care sperie lumea cu invazia Rusiei asupra Europei, nici nu trebuie luate în seamă. Atâta le poate mintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875043