Hot News
Lavrov: Schimbul de prizonieri între Rusia și Ucraina fusese convenit. Grimasele diplomației franceze
25/01
Patrușev: Pentru prima dată, Rusia a obținut 45 de miliarde de dolari din exporturile agricole
25/01

Racheta care a doborât avionul Il-76 a fost lansată din regiunea Harkov

Avionul cu prizonierii ucraineni zbura de la aeroportul din Cikalovski, Regiunea Moscova, în directia aeroportului din Belgorod, rachetele ucrainene fiind lansate din regiunea Harkov/ Foto: t.me/warfakes

Propaganda ucraineană s-a grăbit să respingă atacul asupra avionului Il-76, în urma căruia au murit, în Regiunea Belgorod, câteva zeci de soldați ucraineni luați prizonieri de forțele ruse, scrie Voina s feikami (t.me/warfakes).

În acest scop, Centrul pentru operațiuni informațional-psihologice (ȚIPsO), subunitate a Forțelor Armate ale Ucrainei, a lansat un zvon potrivit căruia aeronava a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană al Rusiei, dar faptele demonstrează contrariul, și anume că lovitura a fost lansată dinspre Ucraina. Inițial, această versiune a fost confirmată de numeroase publicații ale propagandei de la Kiev. Au făcut tot felul de postări, bucurându-se că avionul a fost doborât, fără să le treacă prin cap că au devenit ucigașii propriilor lor soldați, care erau aduși pentru un schimb de prizonieri.

O analiză a situației arată că este atacul armatei ucrainene. După toate probabilitățile, aparatul a fost doborât cu o rachete PAC-2 a sistemului Patriot. Este principalul tip de rachete de care dispun militarii ucraineni pentru sistemul american. Racheta parcurge distanța de la Harkov, unde se află bateriile Patriot, până la locul prăbușirii avionului în 100 de secunde.

Potrivit informațiilor ministerului rus al Apărării, lansarea a fost efectuată din satul Lipțî, din regiunea Harkov, situat la doar 100 de kilometri de locul în care a fost lovit avionul. Potrivit ministerului, Forțele Armate ale Ucrainei au tras două rachete asupra avionului.

De precizat că, după toate probabilitățile, racheta se afla în stare de luptă, deoarece pentru desfășurarea ei sunt necesare 20-30 de minute. Având în vedere misiunea umanitară a avionului și informarea din timp a părții ucrainene în legătură cu ora și locul schimbului de prizonieri, se poate trage o cocluzie fără echivoc: atacul terorist a fost planificat de regimul ucrainean de la bun început.

Toate acestea confirmă faptul că avionul a fost doborât de armata ucraineană folosind sistemul Patriot. Aplauzele ulterioare de la ȚIPsO nu fac decât să confirme acest fapt.

Indirect, Statul Major al armatei Ucrainei a recunoscut că avionul cu prizonieri a fost doborât de forțele ucrainene

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a recunoscut indirect că avionul rusesc Il-76, având la bord prizonieri ucraineni, a fost doborât de armata ucraineană, scrie agenția TASS.

„Pentru a reduce amenințarea cu rachete, Forțele Armate ale Ucrainei nu doar controlează spațiul aerian, dar și monitorizează în detaliu punctele de lansare a rachetelor și logistica de livrare a acestora, în special cu utilizarea aeronavelor militare de transport”, se arată într-un mesaj postat pe canalul Telegram al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Forțele Armate ale Ucrainei vor continua să ia măsuri de distrugere a mijloacelor de aprovizionare, de control al spațiului aerian pentru a distruge amenințarea teroristă, inclusiv pe direcția Belgorod-Harkov”, a adăugat Statul Major.

Declarația a fost publicată la câteva ore după acccidentul aviatic și începe cu un raport despre situația din regiunea Harkov, unde au avut loc exploziile. În text nu este menționat avionul IL-76.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu doar propaganda din Ucraina neagă doborârea avionului de către forțele armate proprii, ci toată mass-media mincinoasă și vândută. Pentru a învinovăți mereu Rusia, aceste iude folosesc mereu pe cineva drept victimă (aici e vorba de zeci de victime) pentru a crea un val de sentimente antirusești în lume. Cu asta se ocupă, pentru asta sunt plătite. Acești oameni sunt lipsiți de scrupule, parcă sunt satanizați. Așa cum scria Shakespeare, eu cred că ,,Iadul este gol și toți dracii sunt aici.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097