Hot News
„Vestitorul șef” al SUA s-a dus la Kiev de teama unei revolte a armatei împotriva lui Zelenski
06/02
Medvedev: Teritoriul Ucrainei s-ar putea reduce până la granițele regiunii Lvov
06/02

Interviu cu Putin. Musk critică apelurile de a nu-i permite lui Carlson revenirea în SUA

Tucker Carlson/ Foto: AP

Șeful companiilor Tesla și SpaceX, Elon Musk, a criticat apelurile de a interzice intrarea jurnalistului Tucker Carlson în Statele Unite dacă îi va lua interviu președintelui Rusiei, Vladimir Putin, scrie Rambler.ru.

Potrivit informațiilor anterioare, Carlson s-ar afla în Federația Rusă. Presa americană a estimat că scopul vizitei este un interviu cu Putin. În același timp, jurnalistul însuși nu a confirmat și nici nu a infirmat această informație. Parlamentarul american Marjorie Taylor Greene a declarat că democrații din Statele Unite și propagandiștii lor din mass-media „tremură” la ideea că Tucker Carlson îi va lua un interviu lui Putin. S-au făcut auzite, de asemenea, îndemnuri de a nu-i permite jurnalistului să revină în SUA în cazul în care chiar va sta de vorbă cu liderul de la Kremlin.

Jurnalistul american Brian Krassenstein a condamnat această idee, spunând că oamenilor care o promovează nu le pasă de libertăți. În plus, el a amintit că de decenii jurnaliştii americani iau interviuri oricăror lideri, indiferent de opiniile lor.

„Sunt de acord cu această poziție”, a reacționat Musk la punctul de vedere exprimat de Krassenstein.

Rambler amintește că posibilitatea unui interviu cu Putin a fost discutată încă din septembrie 2023. Atunci jurnalistul a declarat, într-un dialog cu revista elvețiană Die Weltwoche, că a încercat să-l intervieveze pe Putin, dar a primit interdicție din partea autorităților americane.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Aceștia sunt ,,democrații” americani care nu permit unui jurnalist independent să ia un interviu cui dorește? Sau are interzis doar la un interviu cu Vladimir Putin? Guvernul american se teme că ceea ce va spune președintele Putin va schimba în bine atitudinea unora față de Rusia? Ăștia sunt bravii americani care se tem de un interviu! Despre o posibilă interdicție de a se întoarce în SUA în cazul în care interviul este realizat, nu cred că Tucker Carlson își face probleme. Lumea e mare, se poate stabili într-o țară în care democrația nu înseamnă supunere totală, așa cum e acum în SUA. Aldous Huxley scria în 1931 că ,,Dictatura perfectă va avea aspectul unei democrații, dar va fi în esență o închisoare fără ziduri din care prizonierii nici măcar nu-și vor dori să evadeze. Va fi un sistem de sclavie prin care, prin consumerism și divertisment, sclavii își vor iubi stăpânii.” SUA se recunoaște aici?
    Sper ca președintele Putin să-i acorde interviul lui Carlson. Ce agitație va fi la Washington…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091