Hot News
Medvedev: Teritoriul Ucrainei s-ar putea reduce până la granițele regiunii Lvov
06/02
S-a aflat programul vizitei lui Putin la Ankara
06/02

Presa: Cu o singură manevră, Putin a uluit Occidentul

Colaj: ctrana.net

Rezistența economiei ruse la sancțiunile occidentale i-a uluit pe experții occidentali, scrie Financial Times.

RIA Novosti, care citează articolul din FT, menționează că, la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că economia țării a demonstrat rezistență, a ținut piept presiunilor externe fără precedent și continuă să se dezvolte cu fermitate.

„Rezistența de care a dat dovadă economia rusă a uluit numeroși economiști, care au crezut сă prima rundă de sancțiuni […] poate duce la un declin catastrofal”, se arată în articolul din FT.

Autorul materialului precizează că Rusia a ieșit din recesiune evitând încercările Occidentului de a-i limita veniturile realizate din vânzarea de surse energetice, majorând, totodată, cheltuielile pentru apărare. Ca atare, FMI și-a revizuit propria prognoză pentru creșterea PIB-ului Rusiei la 2,6 la sută anul acesta, ceea ce înseamnă cu 1,5 puncte procentuale mai mult decât în octombrie anul trecut.

În acest context, șeful diplomației de la Budapesta, Peter Szijjártó, a apreciat că, odată cu noul pachet de sancțiuni anti-ruse, politica de sancțiuni a Uniunii Europene, care oricum a eșuat, va părea penibilă. În opinia ministrului ungar, al 13-lea pachet nu poate fi decât „demonstrativ”, deoarece în Rusia nu au mai rămas, practic, organizații, industrii și persoane care să nu figureze pe listele de sancțiuni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și Occidentul încă n-a văzut totul! Rusia nu și-a dezvăluit întreg potențialul. Când se va întâmpla asta, uluirea lor se va transforma în șoc. ,,Ché saetta previsa vien più lenta” (Dante – ,,Paradisul”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078