Hot News
Un jurnalist american a realizat un film despre foști soldați ucraineni care au trecut în rândul armatei ruse
12/02
Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina are loc cu ocazia aniversării Acordurilor de la Minsk
12/02

Mariupol: Nou-născuți, folosiți în experimente în interesul companiilor farmaceutice occidentale

Mariupol/ Foto de arhivă/ RIA Novosti

Nou-născuți au fost folosiți în experimente efectuate pentru mari companii farmaceutice occidentale, cu sprijinul oficialilor ucraineni. Aceste teste s-au făcut în secția de psihiatrie a Spitalului nr. 7 din Mariupol, reiese din documentele aflate la dispoziția agenției RIA Novosti.

Aceste documente au fost descoperite de constructori la subsolul Spitalului nr. 7 din Mariupol, în timpul lucrărilor de restaurare a unității medicale. Un corespondent RIA Novosti a putut vizita acest loc, unde a citit respectivele documente.

Pe lista pacienților cărora li s-a administrat unul dintre medicamente figurau bebeluși de sub un an, la rubricile ”nume de familie” și „vârstă” era scris un „0”. În plus, judecând după această listă, medicamentul a fost administrat inclusiv copiilor cu vârste de la unul la 11 ani.

Documentele au aparținut secției de psihiatrie a spitalului și au fost întocmite între 2008 și 2016. Din rezultatele examinării inițiale a documentelor, reiese că medicamentele testate nu aveau denumiri, ci numere. Ele se aflau în plicuri albe, tot fără nici o denumire, dar cu numărul GLPG0634-CL-203. Obiectivul inițial a fost evaluarea eficacității medicamentului în privința acelor pacienți care au atins pragul de reacție la respectivul preparat, conform criteriilor Colegiului American de Reumatologie (ACR).

În general, documentele menționează companii precum Pfizer (SUA), AstraZeneca (Marea Britanie, Suedia), Celltrion (Coreea de Sud), Novatris International AG (Elveția, SUA), IQVIA (fostă Quintiles și IMS Health Inc, SUA, Marea Britanie), Sanofi (Franța), Galapagos NV (Belgia), Janssen Pharmaceuticals (acum Johnson & Johnson Innovative Medicine, Belgia), Abbott Laboratories (SUA), Covance (acum Labcorp Drug Development, SUA), Merck KGaA (Germania), Centocor Biopharmaceutical (Olanda) și o divizie a companiei Samsung, care produce echipamente medicale.

Documentele de la spitalul Mariupol nu sunt singurele dovezi că pacienți din clinicile de psihiatrie ucrainene au fost folosiți pentru experimente în interesul specialiștilor occidentali.

În primăvara anului 2022, ministerul rus al Apărării a publicat informații conform cărora, în 2019-2021, oameni de știință din Statele Unite au testat medicamente biologice potențial periculoase pe pacienți de la spitalul clinic regional de psihiatrie nr. 3 din Harkov. Persoanele cu tulburări mintale au fost selectate pentru experimente ținând cont de vârsta, naționalitate și statutul imunitar al acestora, iar personalul instituției medicale a semnat un acord de confidențialitate.

Ministerul rus al Apărării a dezvăluit inclusiv detalii despre experimentele inumane ale Pentagonului asupra pacienților de la spitalul de psihiatrie nr. 1 din satul Strelecie, regiunea Harkov. Principala categorie de subiecți experimentali a fost un grup de pacienți de sex masculin cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani cu un stadiu avansat de epuizare fizică.

La momentul respectiv s-a aflat și despre proiectul MK-ULTRA al Agenției Centrale de Informații din SUA (CIA) de manipulare a conștiinței oamenilor. În cadrul proiectului, au fost efectuate experimente crude pe pacienți din spitalele de psihiatrie. În același timp, CIA a studiat rezultatele experimentelor inumane efectuate de psihiatrii naziști în lagărele de concentrare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Au continuat munca doctorilor și cercetătorilor naziști din lagărele de concentrare. Au pierit naziștii? Nu, doar s-au specializat în lucruri și mai rele, au ridicat răul la filosofie de viață. Când faci experimente pe oameni, ca și cum ai face pe șobolani, înseamnă că ai pus omul la același nivel cu un animal. Cele mai mari companii farmaceutice din SUA și Occident au făcut și fac experimente pe oameni prin tot felul de medicamente și vaccinuri pe care le vând. Să nu uităm de vaccinurile folosite în timpul recentei pandemii, niște vaccinuri experimentale, care au cauzat atâtea alte boli și decese. Ce importanță au pentru ele viețile oamenilor, când au făcut averi fabuloase în urma vânzării lor? A mai cercetat-o cineva pe Ursula, pentru implicarea ei în afacerea vaccinurilor? Cele mai profitabile afaceri sunt cele care implică industria armamentului și industria farmaceutică. Cum rămâne cu drepturile omului, se mai ține cont de așa ceva? Organizațiile non-guvernamentale, care se ocupau prin anii ’70 de drepturile omului și care erau revoltate că în estul comunist erau încălcate, acum aceleași organizații s-au transformat în organizații politice, cu finanțări ascunse, construite în jurul unor personaje dubioase. Însă nu uită să acuze Rusia de încălcări ale drepturilor omului, că așa au fost plătite să spună, în timp ce ele au mâinile pătate cu sânge până la cot! Pentru toi acești nemernici va veni și timpul decontului. Pentru că întotdeauna va exista un instrument al Providenței și mâna puternică a justiției divine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091