Hot News
Comandantul șef Sîrski: Armata Ucrainei a trecut de la o operațiune ofensivă la una defensivă
14/02
Corneliu Vlad: Impactul și audiența fară precedent a interviului președintelui Putin
14/02

Putin a semnat o lege privind confiscarea bunurilor pentru fake-uri despre Forțele Armate Ruse

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege privind confiscarea bunurilor pentru răspândirea de fake-uri despre Forțele Armate ale Rusiei. Documentul în cauză a fost publicat, pe 14 februarie, pe site-ul oficial al actelor juridice, scrie Gazeta.ru.

Sunt modificate, în acest sens, Codurile penal și de procedură penală ale Federației Ruse. Astfel, pentru activități desfășurate împotriva securității statului rus, pentru insulte publice și discreditarea armatei pot fi confiscate fonduri financiare sau bunuri, se arată în document.

Pe 7 februarie, Consiliul Federației a aprobat o lege privind confiscarea bunurilor pentru răspândirea de informații false despre armată, apeluri la acțiuni anti-statale și alte infracțiuni împotriva securității Rusiei. Vor fi modificate inclusiv articolele privind răspândirea de fake-uri despre armată (articolul 207.3) și cel referitor la îndemnuri la activități îndreptate împotriva securității statului (articolul 280.4).

În plus, articolul 104.1 din Codul penal al Federației Ruse (confiscarea bunurilor) va fi completat cu o precizare – prin activități îndreptate împotriva securității țării se va înțelege săvârșirea a cel puțin una dintre infracțiunile din lista atașată, inclusiv mercenarism, dezertare, neîndeplinirea unui ordin, luarea sau darea de mită. În total, lista conține peste 30 de articole penale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine! Unde nu este disciplină, se instaurează haosul. Iar pentru minciunile despre Forțele Armate Ruse și despre discreditarea lor, vinovații ar mai trebui arătați și pe posturile naționale de televiziune. Nu poți insulta militarii care luptă pe front pentru siguranța ta și a țării tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091