Hot News
Corneliu Vlad: De la rusofobie, la panică și isterie
17/02
Ambasada Rusiei a acuzat Marea Britanie de evaluare părtinitoare a morții lui Navalnîi
18/02

Majoritatea rușilor sunt gata să voteze pentru Putin la alegerile prezidențiale

Foto: 5-tv.ru

Majoritatea rușilor (79%) au declarat că, în alegerile din 2024, sunt gata să voteze pentru candidatul și actualul șef al statului, Vladimir Putin, arată rezultatele sondajului realizat de Centrul național pentru studierea opiniei publice, VȚIOM, relatează Gazeta.ru.

„79% dintre rușii activi electoral au declarat că sunt gata să voteze pentru Vladimir Putin”, se arată în studiu.

Pentru candidatul din partea partidului ”Oameni noi” Vladislav Davankov, sunt pregătiți să voteze 4% dintre ruși, un procent similar l-ar susține pe Nikolai Haritonov din partea Partidului Comunist și 2% pe Leonid Sluțki, de la Partidul Liberal-Democrat (LDPR).

Conform datelor sondajului realizat de Fondul Opiniei Publice (FOM), pentru Putin sunt gata să voteze 74% dintre ruși și 81% dintre cei care intenționează să participe la alegeri. Haritonov și Sluțki ar primi, fiecare, votul a 3% dintre respondenți, 1% fiind pregătiți să-l susțină pe Davankov.

Alegerile prezidențiale ale Federației Ruse vor avea loc în perioada 15-17 martie 2024.

Vladimir Putin candidează la alegeri în calitate de independent, cererea sa a fost înregistrată de Comisia Electorală Centrală. Dacă actualul președinte câștigă alegerile viitoare, ar obține al cincilea mandat prezidențial. Pe lângă Putin, Comisia Electorală Centrală i-a înregistrat drept candidați pe Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mi se pare un lucru firesc. Rușii știu ce reprezintă Vladimir Putin pentru ei și nu se lasă manipulați de forțele ostile Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101