Hot News
MAE rus, despre planurile de anexare a Transnistriei: Speculații
02/03
Vzgliad: Putin a arătat posibilitățile suveranității
03/03

Germania a confirmat interceptarea convorbirilor ofițerilor Bundeswehr

Bundestag, Berlin/ Foto: AP

Ministerul german al Apărării a confirmat faptul interceptării convorbirilor dintre ofițeri de rang superior ai armatei germane, dar instituția nu poate spune dacă versiunea discuției a fost modificată, a anunțat postul de televiziune Tagesschau, scrie Gazeta.ru.

„Potrivit estimării noastre, convorbirea a fost interceptată în sectorul Luftwaffe (Forțele Aeriene Germane – Gazeta.ru). În acest moment, nu putem afirma cu certitudine dacă versiunea înregistrată sau descifrată, distribuită pe rețelele sociale, a fost modificată”, se arată în comunicat.

În opinia deputatului Anton Hofreiter, din partea Partidului Verzilor, respectiva înregistrare, publicată pe 1 martie, de jurnalista Margarita Simonian, redactor-șef al grupului media Russia Today și al canalului de televiziune RT, are drept scop acela de a împiedica livrarea de rachete Taurus în Ucraina.

„Cu această interceptare, scopul Rusiei este de a nu permite livrarea de rachete Taurus în Ucraina”, a spus Hofreiter într-un comentariu pentru Tagesspiegel.

La rândul ei, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat în legătură cu interceptarea acestei discuții, că Moscova cere explicații din partea Germaniei.

Legat de același subiect, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a apreciat că, în cele din urmă, germanii s-au transformat din nou, după toate probabilitățile, în dușmanii juraţi ai Rusiei.

Pe de altă parte, senatorul Konstantin Kosaciov, a apreciat că scandalul cu interceptarea discuției ofițerilor Bundeswehr despre planurile de a ataca Podul Crimeii arată adevăratul rol al Germaniei în conflictul ucrainean și infirmă total declarațiile cancelarului Olaf Scholz.

În acest context, șefa Comitetului de Apărare din Bundestagul german, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a declarat că după respectiva interceptare, este necesară consolidarea sistemului de securitate din Germania.

RIA Novosti reia, pe acest fundal, declarația făcută zilele trecute de președintele Franței, Emmanuel Macron, potrivit căruia UE a convenit crearea „unei a 9-a coaliții pentru atacuri în profunzime”, în vederea livrării de rachete cu rază medie și mai lungă de acțiune în Ucraina. El a mai declarat că Franța va face totul pentru a împiedica Rusia „să câștige acest război”. Macron a precizat că liderii țărilor occidentale au analizat posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina, dar încă nu s-a ajuns la un consens.

La scurt timp după declarațiile lui Macron, cancelarul german Olaf Scholz și ministrul Apărării, Boris Pistorius au anunțat că Germania nu va trimite trupe în Ucraina, iar Scholz a subliniat că nici țările NATO în ansamblul lor nu intenționează să facă acest lucru. Mai mult, Scholz a declarat din nou că Berlinul nu are în plan să trimită rachete Taurus în Ucraina. Din spusele lui Scholz rezultă că în operațiunea de desfășurare a rachetelor cu rază lungă de acțiune în Ucraina participă trupele britanice și franceze.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că liderii occidentali sunt infectați cu virusul minciunii și al nesimțirii. Ar trebui produs urgent un vaccin anti-minciună, mai ales că Macron și Scholz sunt într-un stadiu mai grav. Ministerul german al Apărării confirmă interceptarea convorbirii, dar sugerează că ar putea fi modificată de ruși, că de fapt e un fake? Ce concluzie penibilă și infantilă pot debita! Adică acea convorbire a fost interceptată în sectorul lor, dar n-au vorbit ofițerii Bundeswehr. Dar cine? Au intrat pe fir cumva marțienii? Vai de capul lor, în ce hal a ajuns armata germană încât nu mai are curajul și demnitatea să recunoască o acțiune de-a lor. Este jenant pentru că asta înseamnă lașitate. Ăștia și cu Macron vor să lupte cu Rusia??? Ei nu știu că boii nu pot fi reactivați pe post de tauri? Nu mai pot, că n-au cu ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875035