Hot News
Alegeri prezidențiale din Rusia
12/03
Putin: Rachetele ”Avangard” au redus la zero investițiile americane în sistemul de apărare antirachetă
13/03

Duma de Stat cere Bundestagului să investigheze participarea militarilor germani la acțiuni de luptă alături de armata Ucrainei

Foto: TASS

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat un apel către autoritățile germane, cu solicitarea de a efectua o investigație minuțioasă privind participarea militarilor Germaniei la crimele comise pe teritoriul Rusiei de regimul de la Kiev împotriva populației civile, relatează Live.ru.

„Deputații Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse consideră că este de importanță principială, oportun și necesar să se adreseze parlamentarilor germani – membri ai Bundestagului Republicii Federale Germania”, se spune în text.

Se precizează că motivul acestui apel este apariția în spațiu public a înregistrării unei discuții purtate de militari germani în legătură cu livrarea în Ucraina de rachete Taurus, precum și folosirea acestei arme în atacuri asupra unor ținte civile din Federația Rusă, inclusiv a Podului Crimeii. În mesajul adresat parlamentarilor la Berlin se arată că, „în spiritul forțelor aeriene (Luftwaffe) ale lui Hitler, fără să se sinchisească de posibile victime printre cetățenii pașnici ai Rusiei”, militarii germani discută foarte liniștiți despre atacul asupra Podului și despre cum să ascundă implicarea autorităților germane în aceste fapte. În document se subliniază că militarii ar fi putut primi misiunea din partea cuiva din conducerea superioară a țării, în special din partea ministrului Apărării, Boris Pistorius.

„Duma de Stat este convinsă că experiența de succes acumulată de-a lungul a zeci de ani în reglementarea dialogului sovieto-german și ruso-german, bunul simț al poporului german și al parlamentarilor care își exprimă voința, vor permite prevenirea catastrofei unei confruntări armate directe dintre Germania și Rusia, ” rezumă adresa.

Live.ru amintește că reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a răspuns deja la respectiva convorbire dintre militarii germani. Ea a cerut ministrului german de Externe, Annalena Bärbock, să explice informațiile de presă potrivit cărora înalți ofițeri ai Germaniei au dezbătut posibilitatea de a ”bombarda Podul Crimeii” fără consecințe pentru autorități, inclusiv pentru cancelarul Olaf Scholz. Autenticitatea înregistrării audio a fost confirmată de partea germană.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Apelul Dumei de Stat va rămâne doar la faza de apel și atât. Germania îl va ignora și va declara că e un fake. Toate apelurile și cererile Rusiei către organizații și foruri, în urma actelor teroriste efectuate asupra teritoriului rusesc sau a obiectivelor rusești, au fost soluționate? Nu. Dacă o astfel de convorbire, care ar fi dezvăluit planurile unor ofițeri ruși de a ataca un pod sau o clădire din Germania, ar fi fost recepționată de nemți, vă dați seama ce scandal mondial ar fi provocat? Întreg Occidentul și SUA ar fi sărit la gâtul Federației Ruse și ar fi pregătit un nou pachet de sancțiuni. Nimic nu se va întâmpla, doar că lumea va deveni din ce în ce mai nebună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874973