Hot News
Putin: Am venit să-i ajutăm pe ai noștri (I)
15/03
Alegerile prezidențiale din Rusia
15/03

Putin: Dezvoltarea unei instalații energetice nucleare în spațiu, o prioritate

Președintele Vladimir Putin/ Foto: Serviciul de presă al președinției ruse

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că trebuie acordată o atenție deosebită și asigurată o finanțare la timp pentru dezvoltarea unei instalații energetice nucleare în spațiul cosmic. Declarația vine după ce ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a prezentat detalii ale proiectului național privind consolidarea suveranității comunicațiilor spațiale rusești, scrie Kommersant.

Potrivit domnului Manturov, în cadrul proiectului național se intenționează crearea unor module de transport bazate pe instalații electrice nucleare, dezvoltarea și producerea de vehicule purtătoare de rachete avansate, precum și construirea unei stații orbitale rusești.

„Tocmai ați menționat câteva dintre domeniile unde avem competențe bune și, mai mult decât atât, avem chiar și rezultate cu care ne putem mândri și pe care putem conta pe viitor. De exemplu, instalația energetică nucleară, menționată de dumneavoastră, este potrivită pentru a funcționa în spațiu”, a spus Putin la o întrevedere cu membrii guvernului.

Președintele le-a cerut vicepremierului Andrei Belousov și premierului Mihail Mișustin să stabilească prioritățile în această chestiune. „Cu toții ne-am obișnuit să avem, în acest domeniu, competențe pe care alte țări nu le dețin, dar trebuie să îi acordăm o atenție deosebită pentru: a) a se dezvolta și b) a putea fi folosite în viitor pentru rezolvarea acelor probleme ce pot și trebuie rezolvate cu ajutorul acestor tehnologii”, a spus președintele.

Pe 15 februarie, oficiali ai Casei Albe au organizat o ședință de informare închisă cu membrii Congresului dedicată „gravei amenințări la adresa securității naționale”. Potrivit presei, discuția a vizat dezvoltarea de către Rusia a unui sistem anti-satelit. Vladimir Putin a declarat că informațiile despre planurile Federației Ruse de a plasa arme nucleare în spațiu sunt o capcană necesară pentru atragerea țării în negocieri după condițiile SUA. Potrivit WSJ, Statele Unite și Rusia au discutat problema în particular.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Succes în realizarea acestui proiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079